neděle 4. listopadu 2012

Kluci a modelína:-)

Modelína je u nás vděčný hrací nástroj...pomalu si s ní pohraje už i Fífa...Takhle jsme si ji roztáhli minulý týden...já si hrála s kouskem samotvrdnoucí hmoty a kluci s modelínou...




 Kluci si "jen tak" patlali, já zatím stihla vytvořit tyhle dva andělíčky:
Tady jsou ještě mokří a tudíž i šediví, po uschnutí pak bílí...no jo - už začínám pomalu myslet na advent a vánoce, takže andělíčci a podobné motivy se musí objevovat:-)

12 komentářů:

  1. Ahoj Peťo, práce s modelínou je super zábava jak je vidět, tak kluci se pěkně zabavili. A jinak moc Ti chválím Tvé krásné andělíčky!!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Ali, díky. Andělíčci jsou podle Zuzky Morkusovic, má na ně návod na mimibazaru a jsou úžasně jednodušší:-). Zkoušeli jsme je i v keramice na adventní svícen, co jsme s Lukáškem tvořili, ale to se bojím, bojím, co nám celý věnec udělá v peci a obávám se, že se to vše rozpadne...no ale kdyžtak neva, do vánoc stihneme určitě ještě aspoň jeden pokus o věnec:-)

      Vymazat
  2. Ahoj Petí!
    Koukám na tu modelínu. Ona není mastná? Líbí se mi její barvy, takové výrazné. Je parádní. A také koukám, jakého má Filípek vykrojeného perníkového panáčka. :-)

    Petí, ti tvoji andělíčci, jsou náááádherní!!! No to je krása!!!!! Úplně se tu u nich rozplývám. :-) Nádhera. :-)

    Já zbožňuji, jak s kluky tvoříš, hraješ si, vymýšlíš, co budete dělat příště. No nádhera! :-) A co vaše zvířectvo v tu chvíli dělalo? Určitě si hovělo u kamen. ;-)

    Petí, mějte se nádherně. :-) A tvořivě. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárinko, miluju tvé nádherné komentáře! Díky za ně:-). Ta modelína je fajn, je to značka Play-Doh, ona je asi jedna z nejdražších, co jsou na trhu, ale fakt zas kvalitní, příjemně se s ní dělá, je měkoučká, takže pro děti super zpracovatelná, nešpiní, nebarví a barvičky jsou přitom krásně syté...panáčka jsem Fífovi vykrojila já, on se s ním pak vyřídil raz dva:-D. Andělíčci jsou děsně jednoduší na výrobu:-). Zvířectvo v tu chvíli bylo venku:-). Dneska ale Klapka celý den trávila na pohovce a tvářila se, že tu vůbec není a nebo že je normálně jeden z polštářů nebo doplněk, aby nemusela ven:-D. Bublina si ale spokojeně štěká celý den venku:-D

      Vymazat
  3. Ta modelína má krásné barvičky! Ti andlílci jsou nádherní! Myslíš, že by šli podobní udělat ze slaného těsta (a že by podobně vypadali?).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ze slaného těsta určitě půjdou vyrobit také, Zuzka, podle které jsem je dělala dokonce psala, že lze z keramiky, samotvrdnoucí hmoty, moduritu i ze slaného těsta...takže to klidně zkus, myslím, že to bude taky vypadat prímově:-)

      Vymazat
  4. Peti, já se moc těším, až Filípek trochu povyroste a ty začneš víc tvořit, protože myslím, že se máme na co těšit. Andělíčci jsou kouzelní!
    Pohodový večer, pa Helena

    OdpovědětVymazat
  5. Andělíčci jsou krásní...moc hezká dekorace.Hezký večer. Monika

    OdpovědětVymazat
  6. Petruš,andílci jsou prostě super...moc se povedli.
    No a věřím,že výtvory kluků byly taky bezva!!!

    OdpovědětVymazat
  7. Jejda, vidíš, Petruš, to je výborná inspirace. My si hrajeme /s vnoučky/ stále jen s plastelínou, pak je vše zapatlané a mastné. Takže ji také nahradíme modelínou.
    Tvojí andělíčci jsou kouzelní.

    OdpovědětVymazat
  8. Zdravím do Pucíkova! Peti, vidím, jací jsou ti vaši kluci šikovní, jde jim to všechno samo, ten maličký je tak moc roztomilý, jak si vykračuje s Lukáškem ke stolu, sám se napapá - my jsme doma krájeli chlebíček na vojáčky, jenže to ještě byli vojáci aktuální - ti tvoji andělíčci jsou úplně mystrně "vysochané". To je samotvrdka?
    Taky jsi mi poradila, co zase jednou uvařit, když vařím každý den a vlastně jenom pro nás dva s manželem, tak to dá fušku něco vymyslet. Většinou nemáme na nic chuť, asi jsme přež....í. Hlad na nás!
    Mějte se moc pěkně, trochu se nám to venku kazí, prší a prší, jen se leje. Ale vy máte doma modelínu a kaštánky, máte se s čím bavit.
    Tak ahoj a opatrujte se!!

    OdpovědětVymazat
  9. Krásní andělíčcí, opravdu se ti povedli a koukám, že kluci jsou šikovní po mamince :)!

    OdpovědětVymazat