pátek 7. prosince 2012

Rozsvěcení vánočního stromku

Rozsvěcení vánočních stromků se pomalu, ale jistě stává obyčejem, který proniká nejen do velkých měst, kde se to odehrává s příslušnou pompou a řadou doprovodných akcí, ale i do menším obcí...A tak se letos poprvé uskutečnilo i u nás:-). Již minulou středu byl dovezen strom, ukotven na náměstí (v tu chvíli to vypadalo dost komicky, jelikož zrovna probíhá rekonstrukce kašny, tak se hned vedle stromu tyčily dvě velké hromady hlíny a dva výkopy:-D. Ve čtvrtek pak došlo k odvozu hromad, zakrytí děr pomocí dřevěných podložek a navěšení světelného řetězu na stromek...
Akce se ujali dobrovolní hasiči a s podporou obce a naší základní a mateřské školy se připravovalo...děti natrénovaly mini-pásmo, kdy zazpívaly - jedno "vystoupení" bylo školky,

druhé školy, zazpíval chrámový sbor, hasiči připravili punč, svařené víno a čaj, které se podávali zadarmo a v připraveném stanu se konaly "dílničky" pro děti, kde vytvořily naprosto jednoduše ozdoby na stromek - jednalo se jen o pevnou folii, z které se vystřihli tvary,



fixama maličko vymalovaly, proděravěly děrovačkou a háčkem si je děti připevnily na stromek...


Lukášek se svou oblíbenou kamarádkou ze školky...museli se spolu samozřejmě vyfotit pod stromem...


No a pak už k tomu došlo...pan starosta udělal Blik....a na stromku se rozsvítily velké žárovky, které mění barvy:-)
Je jasné, že s krásou stromů velkých měst se to nedá srovnávat, ale na druhou stranu tohle komornější, sousedské provedení má taky něco do sebe:-)

7 komentářů:

  1. Peti, urcite. Vesnice a mala mesta maji tu vyhodu, ze se lide znaji a je to super cesta si zase jednou popovidat. Preji prijemny vecer, Katka

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Petí!
    Já bych to vůbec nesrovnávala. myslím si, že všude a všechny tyto akce jsou nádherné. ;-)
    Lukášek vyrobil senzační ozdoby. :-) Ten sněhulák je krásný. :-)Druhou ozdobu moc dobře nevidím. Ale je super, jak je Lukášek pyšný. Tleskám ti Lukášku. :-) Tak už i vám svítí Vánoční strom. ;-)
    Mějte se krásně Petí. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Dětičky si jistě užily. Toto u nás neznám,sami si pověsit své právě vyrobené ozdoby.:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Lukášek je šikulka jak mu to jde hezky od ruky,a teprve teď jsem si všimla,že maluje levačkou,no šikulka.Lukášku máte krásný veliký strom.

    OdpovědětVymazat
  5. To jste měli krásnou akci, děti si to jistě krásně užily. U nás strom rozsvěcoval Mikuláš. Přijel i s anděly a čerty kočárem, taženým krásnými bílými koníčky na náměstí. Předtím zazpíval dívčí pěvecký sbor, převlečený za andílky, koledy. Bylo to taky moc hezké.

    OdpovědětVymazat
  6. Peťulko, napsala jsem komentík, odeslala, objevilo se, že byl přidán, dokonce jsem viděla, že tam je a najednou zmizel. Tak nevím, kam se ztratil.

    OdpovědětVymazat
  7. Mě se ten váš stromeček líbí moc, nemusí být přece přeplácaný řetězy a lampičkami, takle vypadá, jak kdyby na něm svítily hvězdy z noční oblohy a děti byly určitě nadšené, zvlášť, když si mohly na stromeček pověsit vlastnoručně vyrobené ozdoby.

    OdpovědětVymazat