pondělí 3. prosince 2012

"Mamííí, v pergole je chcíplej čert...":-)

Ahoj všichni! To máme dnes krásný nadpis, co říkáte? Vzhledem k adventu a blížícímu se sv.Mikuláši tvoříme doma divokou převážně čertovskou výzdobu...takhle dopadla pergola...

Osídlil si ji čert čertovský...podle Lukáškova přání MUSEL mít červený oči:-)
Vytvořit čerta bylo dílem okamžiku....stačila černá netkaná textilie, sešívačka, staré hadry na výplň a starý autopotah jako "kabátek":-)
 Ten autopotah byl naprostý poklad...M. se vydal na půdu pro starý hadry, abych měla čerta čím vycpat (já trubka před pár dny v rámci přestavby šatny a zabydlení nové skříně vyhodila dost vhodného materiálu...) a přitáhl i ten potah...prý ho mám nacpat dovnitř...takové škody:-D
Místo vlasů jsem použila klubko příze poděděné po babičce, je to nějaký kousavý akryl, takže pro mě k čemukoli nepoužitelný...no a tady našel uplatnění:-)
 Rohy z černého papíru, oči z červených baněk, obočí ořechové skořápky, za nos poslouží šiška, pusa z větvičky utržené na procházce s Bublinou, jazyk filc a je hotovo:-)
 V pergole na křesle a starým "pometlem" z proutí mu to náramně sluší, co myslíte?
Ještě mám textilii, tak možná spácháme ještě kamaráda, aby tam tomu našemu nebylo smutno...

14 komentářů:

  1. Peti, cert je super, neuveritelna dekorace z co dum dal! Jsi opravdu kreativni! Mej hezky tyden!

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj petí!
    No to je naprosto dokonalý čert! By jsi ho hned mohla přidat na tu výstavu, jak jste tam teď byli. ;-) No ten je náramný!!!! :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tan ten je fakt luxusní, připomíná mi to, jak jsme se ségrou, ještě jako děti, vycpaly naše oblečení a posadily ten výtvor na židli do předsíně. Ten panák vypadal s tou šusťákovkou a kulichem opravdu věrohodně, stejně, jako ten váš čert :D.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Peťo, teda to je naprosto úžasný!!!!! Jsi moc šikovná!!!

    OdpovědětVymazat
  5. Peti, ten čert je naprosto úžasný. Vypadá jak živý. Jsi fakt šikovná!!!! Při tvé lehkosti tvoření věřím, že mu ještě přibude kamarád. :D

    OdpovědětVymazat
  6. Peti, supééér. Jen nevím nevím, jak by takovou dekoraci ustáli naši kluci ....
    Hezký večer ... Věra

    OdpovědětVymazat
  7. Jejda, to jsem toho zase zameškala! Pečení, výstavu, keramičení a teď výrobu čerta!
    Peti,kde na to všechno bereš čas? Jsi moc šikovná. Jen tak dál. Přeji všem Pucíkům krásný adventní čas a klukům hodného a štědrého Mikuláše.

    OdpovědětVymazat
  8. No jasně, že vytvoř ještě jednoho čertíka. V tomto vidím čertici, tak by to ještě chtělo ženicha. A když bude páreček, mohla by ses pustit i do malých čertíků, ale to ty vlastně nemusíš, vždyť máš dva krásné doma. ;-))

    OdpovědětVymazat
  9. na zemi vypadal fakt jak chcíplej. :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Peti, dneska tak trochu doháním čtení blogů, které jsem zameškala. Ten nadpis článku mi připomněl historku z doby, kdy byly moje děti ještě malé. Vydali jsme se na výlet do Uh.Hradiště a jak jsme tak chodili, potkávali jsme různé čerty a Mikuláše v různém stádiu alkoholového opojení. Jeden čert dokonce ležel na chodníku, opřený o zeď domu a tehdy můj malý syn prohlásil" tenhle čert už je zdechlý" :)

    OdpovědětVymazat
  11. Peťo, tak to je pecka. A jak si tam frajersky sedí :)))

    OdpovědětVymazat
  12. Peťo, tak na tohle narazit u vás v pergole, opravdu se leknu a to se čertů nebojím! :-) :-) :-)
    Přidělejte mu ještě anděla, ať vám v pergole nesedí jen zlí čerti :-) ;-)

    OdpovědětVymazat
  13. Jeden by neřekl že když si na zahradu pořídí zavlažování že bude mít čas i na cvičení. Protože skutečně my s manželem na zahradě strávili klidně i 4 hodiny denně. A to se furt nosily jen plné konve. Tak za to děkuji

    OdpovědětVymazat