pátek 21. září 2012

Stavění máje:-)

Minulý víkend u nás probíhaly hody. Začínají tradičně v pátek stavěním máje, my se byli podívat a tak dnes přináším pár fotek z této snahy místních stárků:-). Letos bylo součástí hodového programu i pobavení "kolotočářské", což nesla nelibě naše peněženka, naopak velmi libě pak Pucík:-)..ale tyhle atrakce si ukážeme ještě příště, dnes jen to stavění máje:-)
Tak tady "moji páni kluci" sledují, jestli se letos mája postaví bez škod nebo ne (minulý rok se při napřimování zlomila špička a pak ji museli různě "napravovat":-)





 Stojící máju vyfocenou nemám, v parku mezi vzrostlými stromy to moc dobře nejde...
Ale vyfotila jsem její vršek, jak jej vidíme ze dvora...takhle "v centru dění":-) bydlíme, ta střecha zespodu fotky, je ze zdi, co nám ohraničuje dvorek;-)

A aspoň jedna fotka z kolotoče, takhle jezdil Pucík s tátou na velkým řetízkáči...vyfotit to moc teda nešlo, tak jen pro atmosféru:-)

5 komentářů:

  1. Peti, vy jste stále v pohybu, co! Dinosauři, hody, máje...
    Mějte hezký i tenhle víkend!
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Odpovědi
    1. Jani jj, ač to zní divně, tak se tady májka staví na hody a ty se konají třetí neděli v září:-)

      Vymazat
  3. Páni, Petí, ta je pěkně vysoká. Ale jak si s ní pánové poradili sami, no to smekám, aniž by použili těžkou techniku. :-)
    A koukám na ten kolotoč, nebyli na něm jen Lukášek s manželem? přijde mi, že ostatní sedačky zejí prázdnotou. No já na řetízkáč nemám nejlepší vzpomínky. Fuj fuj fuj. ;-)
    Fotky jsou to nádherné, krásné barvy a víš co? líbí se mi strašně moc ta první, jak Lukášek s velkým napětím sleduje práci a Filípek s taťkou zase mamku. :-) Krásná fotka. :-)
    Přeji krásný zítřejší den a dnes dobrou a sladkou noc. :-) Ahooooj. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárinko, kdepak bez těžké techniky - stavěl jim to bagr!:-)Na kolotoči byl opravdu jen Lukáš s M., to bylo hned v ten pátek a park byl krom stárků stavějících máju úplně prázdný, takže zájemců o kolotoče bylo poskrovnu...v neděli při hodovém řádění už to bylo horší, to byl kolotoč často i úplně plný, ale tady si kluci zajeli sólo:-). Šárinko, i tobě dobrou noc a krásný víkend!

      Vymazat