neděle 23. září 2012

"Lovíme šípky"

Všechny vás moc zdravím v nedělním odpoledni. V minulých krásných pozdně-letních dnech jsme podnikli výlet do okolí za účelem prozkoumání šípkových keřů a nastudování vzhledu šípků pro jeden Lukáškův "projekt", kdy tvořil na čtvrtku šípkové keře...o tomto tvoření se zmíním a ukáži vám je někdy v příštím příspěvku:-). Vyrazili jsme i s Bublinou - Lukášek ji sám "oblékal"...
 Fífa nemohl chybět, zkoumal topení v předsíni:-)
 A tady už jsme na cestě...Fík si to užíval v krosně u táty na zádech:-)
 A líbilo se mu to tak:-)
 A tady už jsme konečně narazili na šípkový keř...hledání bylo docela náročné, jaksi se u nás v okolí vyskytují sice šípkové keře, ale letos nějak bez šípků...před touhle "lovící" výpravou jsme už absolvovali nějakou i dřív a nebyli úspěšní...takže Lukáš už měl nastudováno z domova z obrázků v atlasu rostlin a na internetu...Nicméně byla jsem ráda, že jsme uspěli i v přírodě a nemusel Luciš nabýt dojmu, že šípek je nějaká exotická u nás se nevyskytující rostlina:-)
 A náš sběratel sbíral spoustu památek - tu větev, tu šišku, tu pěkné listy,...až se nám toho materiálu dost hromadilo:-)
 A tady jsme narazili na krásné šišky, takže sbíráme...
 "Koukej mami, jak je krásná!"
Z procházky mám i pár fotek krásné pozdně-letní nebo časně-podzimní krajiny:-)



 A tady i s poutníčkem, tady už táhne i dlouhé modřínové větve s šištičkami:-)


 Fík prozměnu nafasoval po cestě utržené "letní" jablko, které mu moc chutnalo a po zbytek procházky ho odmítal vydat z rukou:-)
 Cesta byla místy dosti trnitá a divoká, takže krosna musela ze zad dolů a museli jsme i na čtyři:-)
 A opět zpět na zádech tátovi:-), jablko stále u sebe:-)
 Tady jsme narazili na úžasné mechové polštáře, tak měkkoučké, že je Lukáš musel vyzkoušet a lebedil si, že by se takhle krásně spinkalo:-)
Domů jsme dorazili krásně ucapkaní, kluci skončili hned ve vaně a protože to byl výlet nedělní, tak Lukášek rovnou z vany zaparkoval u televize u jednoho z dílů Vinnetoua:-)
A to je pro dnešek od nás vše, mějte krásný zbytek neděle, pro mě narozeninové, ode dneška jsem opět o rok starší:-). A přesně za 14dnů to oslavím - spolu s Fíkovými daleko významnějšími narozeninami:-)

8 komentářů:

  1. Ahoj Petí!
    Jééé, to je krásné!!!
    Vy jste se ale museli nachodit, než jste šípky našli, já seběhnu po schodech dolů, vyjdu ze vchodu, zatočím doleva ujdu pár kroků opět zatočím doleva - pár kroků a jsem u šípkových keřů, které nám rostou hned u baráku! :-D Ale procházka v lese to trmácení určitě mnohokrát vynahradila. :-)
    :-D Lukášek si na mechu parádně hoví a líbí se mi Filípek, jak si šmakuje na jablíčku. :-) Nádherné je, že s vámi šla i Bublina. :-)
    Jo a i když budeš slavit až s Filípkem, tak stejně ti blahopřeji už dnes (a jedno malé přáníčko máš i v mailu ;-) ). Petí, mějte se nááááááádherně!!!!!!! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Peťulko, tak ti tedy přeju, aby i další tvé roky byl radostné, zdravé a spokojené! měj se moc hezky!
    Jinak krásné fotky, taky si pamatuju, jak jsme sbírali kde co :o)
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
  3. To byla, Peťko, krásná procházka prosluněnou podzimní přírodou :-) Je fajn, že se nám sluníčko ještě nějaký den ukazuje, za chvilku už ho vystřídají podzimní plískanice a chladné dny... Ale i ty mají co do sebe ;)
    Hlavně, že jste našli to, co jste hledali! :) A vlastně jste našli ještě mnohem více a přinesli jste si domů spoustu materiálu třeba na nějaké podzimní tvoření :) Přírodní materiály jako jsou šišky, mech, větvičky... se vždycky hodí :) Já už také brzy musím do lesa vyrazit a tenhle materiálek si nashromáždit, v půlce října začínám s tvorbou na adventní trhy, tak ať mám všeho dostatek :-)
    Peťko, k Tvým narozeninám Ti přeji jen to nejlepší, ať Tě žádný z těch 3 kluků co máš doma nezlobí, a ať se Ti splní všechno, co si přeješ! :-) Věřím, že to spolu s Filípkovo narozeninami parádně oslavíte, to musí být! :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Petruš!!!!
    Na fotkách je vidět,že vám počasí přálo....vidím sluníčko.
    Celá rodinka se tváří spokojeně,tak to byl určitě podařený výšlap,který jste si pěkně pospolu užili

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Peti,
    opožděně všechno nejlepší k narozeninám a hlavně hodně zdravíčka( moje starší dcera měla narozky v sobotu, tak teď na ty Tvé snad nezapomenu).
    Jinak jste měli krásný výlet. S těmi šípky je to u nás podobné, keřů okolo nádraží hodně, ale šípky nikde....takže ve vázičce mám větvičky a na nich pět šípků...bída,nebude ani na čaj.
    Mějte se krásně!!!


    OdpovědětVymazat
  6. Tak to byl krásný a myslím i pohodový výlet. Sluníčko svítilo a počasí přálo a byly jste celá rodina a to je strašně fajn. Já jsem o víkendu zase s vnoučky vyrazila na kaštany a nebylo to jednoduché. Ale něco jsme nasbírali.

    OdpovědětVymazat
  7. Udělali jste si moc pěkný výletek a je vidět, že i počasí vám přálo. Snímečky jsi nafotila moc pěkné. Moc se mi líbí Lukášek pochodující po cestě. Přeju ještě hodně takových pěkných pohodových dní.

    OdpovědětVymazat
  8. Ti tvoji kluci rostou jako z vody. :) Moc se mi líbí to umělecké dílo ve článku výše. :)

    OdpovědětVymazat