neděle 30. září 2012

Jahodový "cheesecake" a první krbování:-)



Ahoj všichni!
Dnes tu mám receptík na jeden takový hokus-pokus, který slavil docela úspěch a zřejmě bude zařazen do sortimentu sladkých pochoutek u nás doma:-)



V poslední době totiž oblibujeme podobné lehké tvarohovo-smetanové nepečené dezerty...
Tentokrát jsem použila sušenkový korpus (rozdrcené sušenky Club smíchané s trochou másla - vše měřeno od oka:-)), zapečené v dortové formě asi pět minut při 180stupních v troubě). Po vychladnutí jsem na to nalila směs z tvarohu, smetany ke šlehání a jogurtu v celkovém množství ca 700ml vymíchanou s želatinovým ztužovačem zastudena, který jsem si docela oblíbila:-)). A na vršek přišel takový rozvar z mražených zásob jahod, které jsem po rozvaření osladila vanilkovým cukrem a zahustila vanilkovým pudinkovým práškem (opět podle oka, měla jsem to malinko méně tuhé, takže to na fotkách nevypadá moc vzhledně, ale zas to bylo chutnější, než kdyby to bylo moc pudinkové:-))



A v druhé části vám musím ukázat, jak jsme zahájili topnou sezonu:-)



Nejnadšenější byl asi Lukáš, který si takhle nastěhoval ke krbu židličku a nahříval se:-)


Fífu krb naštěstí zatím moc nezaujal, resp. zdá se, že pochopil, že k němu nesmí a moc se k němu nepřibližuje, takže snad vydržíme i bez nějaké zábrany:-)
Ještě se vracím ke včerejšímu článku - dost vás postřehlo a komentovalo Fífovi chrániče kolen, tak se o nich musím zmínit - je to docela šikovná věcička, my je dost využili přes léto, když měl kraťásky a začínal lézt, tak se mu nechtělo na ta holá kolínka, chrániče pomohly:-). A teď je dostává jen na ven, spíš jako termoizolační ochranu, přeci jen ta zem už je celkem chladná, tak ať zbytečně neprochládá od kolínek:-)

14 komentářů:

  1. Peťo, tvůj dezertík vypadá báječně, hned bych si kousek dala :)
    Krb docela závidím, to je můj nesplnitelný sen, tak si holt sednu blíž k radiátoru ústředního topení ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Peti, mám takové dezerty moc ráda, mňam. Úžasné fotky ze zahrady, jak koukám, děláš nejen super dezerty, ale i hlín u máte jedlou :o)
    Moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Dezertík bych si hnedka dala a Lukáškovi se nedivím,že se ke krbu takhle nastěhoval,taky bych se tam usadila a koukala do ohně.Přeji vám všem pohodový týden.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Petruš!!!!
    Tak to zahájení topné sezóny,ale hlavně ten krb trošku závidím.
    Nějaký ten živý ohýnek by se zešel i u nás.Už jsme to mockrát doma probírali,ale prý to asi možné nebude.
    No a ten zákusek byl....předpokládám,že už dávno není....určitě moc dobrý.Taky se doma vracíme k těmto rychlovkám.No a tak mě napadlo,jak píšeš,že to nebylo dost tuhé...co tak přidat dortové želé?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blani, kdepak dortové želé...já tam i toho pudinku dala do těch jahod jen malinko, právě nemáme rádi, když je to úplně želatinové, jen takové, aby to na tom dortíku drželo...takže naprosto ideální konzistence:-). Krb je úžasný, ale na druhou stranu je z něj dost nepořádku, takže pokud to doma z jakéhokoli důvodu nelze, můžeš se utěšovat třeba tímhle:-)

      Vymazat
  5. To je úžasné a krásný nápad na dort...brzy vyzkouším... a přeju i další milé "krbování"

    OdpovědětVymazat
  6. Péti, tak ten krb tak trochu závidím. Dnes by se zrovna šiknul.
    Hezký den ... Věra

    OdpovědětVymazat
  7. Ježíši, to ale vypadá mňamózně! Ty perníčky ve špajzu sice nejsou nic moc, ale alespoň něco na zahnání chuti :D.

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Petí!
    Mňam mňam mňam!!! Tak jahodový cheesecake bych si tedy také dala. ;-) Vypadá nádherně. :-) Mě se líbí se vším všudy. :-)
    Jééé, tak v krbu už praskají polínka, no nádhera. Také bych krb domů brala, ale kde by mohl stát, tak tam je už místo obsazené skříní. :-(
    I když taťka o něm také dost často mluví, tak se třeba dočkám. :-) ;-)
    Lukášku, lepší než televize, viď? ;-)
    Také bych si před krb dala na zem deku a polštáře, vzala si knihu, uvařila pečený čaj a už jenom užívala atmosféru. A nebo místo knihy háčkování! :-)
    A ohledně těch chráničů na kolínka - pořád to říkám - jsi skvělá maminka!!!! :-)
    A co Bublina a Klapka říkají na krb? :-)
    Petí, měj se náááááááádherně!!!!!!! :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Dezert vypadá skvěle! Taky bych si dala! Hezký večer. Monika

    OdpovědětVymazat
  10. Peti,zákusek vypadá skvěle,hned bych si kousek dala,ale né v 10.večer - jsem mlska.
    Lukášek umí krásně relaxovat u krbu a nahřívat se.
    Je šikulka a Fífovi se blíží dortík s jednou svíčičkou viď??Snad se nepletu?Peti krásné dny,snad bude ještě trošku sluníčka.Miluš

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj Péťo, závidím vám krb. U nás nemůžeme mít ani krbová kamna. Když přijedu k sestře, ráda pozoruji plameny. Lukášek to má do první řady - lepší než televize.
    Dortík vypadá moc jedle, jahůdky mňam.

    OdpovědětVymazat
  12. Dezert vypadá nádherně!Také už topíme a užíváme si teplíčka:-)Hezký pohodový týden

    OdpovědětVymazat
  13. Peti, jahodový cheesecake by mi taky určitě chutnal, jen bych se asi brzo neunesla. Krb je naprostá bomba - úžasný, a vůbec se Lukáškovi nedivím, že u něj vydrží sedět.

    OdpovědětVymazat