čtvrtek 30. srpna 2012

Špízy z dvou druhů masa

Všem přeji příjemné čtvrteční odpoledne! Dnes přináším - malinko po vzoru Alis:-) receptík, který může být tipem, co vařit o víkendu...Nám tohle moc chutnalo k obědu minulou neděli:-)

 Špízy jsou u nás vděčným tématem, máme je moc rádi...tentokrát byly z kombinace dvou druhů mas - kuřecích prsou a vepřové panenky (obojího nám zbylo ze sobotního fondue se známými:-)). Kuřecí i vepřové maso nakrájíme na kousky, naložíme (víceméně jak jste zvyklí, já použila olej, ve kterém jsem rozmíchala sladkou papriku, čerstvě mletý pepř, sůl, oregáno a trochu plnotučné hořčice). Naloženo jsem měla od sobotního večera. V neděli už jsem pak jen dokrájela kousek uzeného bůčku a cibuli na kolečka a už jsem napichovala na jehlu - pěkně nastřídačku:-). Grilovat venku se nám nechtělo, takže jsem pekla pod grilem v troubě na mřížce. Jako přílohu jsem tentokrát zvolila šťouchané brambory se sekanou petrželovou natí. Dobrou chuť!
A ještě jako bonus přidám pár fotek ze sobotního návštěvního dne. Byl u nás M. spolupracovník s rodinou. Jejich synové jsou jeden o rok starší než Lukáš a druhý má 2,5roku, docela ta "smečka" našla společnou řeč:-)
Tahle fotka je už z konce návštěvy, starší kluci si zahrabali nohy do písku, prý aby nemuseli domů z pískoviště:-)
 a tady z průběhu dne...
 Takhle se Fífa povozil v trakaři:-)
 pohoupal na houpačce

 A všichni tři starší kluci na písku - ten nejmladší z nich se chvíli před touhle fotkou z kraje pískoviště svalil a to rajče, co tam leží na zemi, padlo jeho pádu za oběť:-D
Tak a to je pro dnešek vše, přeji vám všem pěkný předposlední srpnový večer!

8 komentářů:

  1. Ahoj Peťo, to je fajn nápad. Přemýšlím, co o víkendu uvařit o tohle by se hodilo:). Měj se moc hezky!

    OdpovědětVymazat
  2. Peti, hm hned bych si taky dala. Spizy jsou i u nas hodne v kurzu. Krasne fotecky deti. Mej prima vecer, Katerina

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Petruš!!!!
    Tak tedy mlsáte si slušně!!!!!
    Špízy jsou v kurzu i u nás,takže se těším,až zase nějaký...třeba ze dvou druhů masíček ochutnám

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Péťo, špízy dělám často. Jako ve většině rodin jsou i u nás oblíbené. Šťouchané brambory jako příloha, to musela být dobrota. Přeji Pucíkovcům krásnou a pohodovou neděli. :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Nádherné fotky. Děláš mi chutě:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Jéé, Peťul, špízy bych si hned dala, ty já mám moc ráda! :-) Já vůbec maso moc ráda :-D To jste si pěkně pošmákli :-)
    Teda a při té návštěvě, to jste měli ale na zahradě chlapů takhle pohromadě! :-D Muselo to být fajn odpoledne, i když určitě náročné :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Petí!
    Špízy mám strašně moc ráda a je mi jedno jestli jsou masové nebo zeleninové a nebo kombinované, jsou prostě skvělé!!! :-)

    Koukám, jak si kluci zadováděli i Filípek je ve svém živlu! :-) A koukám, že Klapka také nemůže u ničeho chybět. :-D Krásně fotky Petí!
    Mějte se nádherně. :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Úplně se při pohledu na fotečku sbíhají sliny...a to ještě naštěstí necítím tu vůni...

    OdpovědětVymazat