úterý 14. srpna 2012

Máme nové kotě:-)

Ahoj všichni. Dnes tu máme veeelikou a poměrně zcela neplánovanou novinku - dnes jsme si pořídili malé kotě...V obchodě se mě paní prodavačka zeptala, jestli nechceme koťátko, že mají dvě kočičky k darování...Já prvně s díky odmítla, že by mě M. hnal i s kotětem...nicméně doma tenhle návrh prošel s podmínkou, že kočka bude venkovní, k lovení myší a žádný domácí povaleč...to jsme odsouhlasili, takže jsme se pro kotě vzápětí vydali celá rodina...resp. domluvit si jeho dodání. Paní nám jej dovezla hned odpoledne...Je to malá kočička, Luciš ji pojmenoval Klapka (prý vždy myšku zklapne do klapky (klapačky):-), tak bude Klapička). Zatím bydlí na druhé půlce domku v nepoužívané koupelně a docela se jí tam líbí, chodíme ji kontrolovat asi po pěti minutách:-D. Už si zvyká, nejdřív se bála, ale teď už se nechá hladit, přede a dokonce vydržela i zapózovat u Lukáška...Tak se seznamte :-)

Fífa má zatím smůlu, jeho se kotě bojí, tak ji může okukovat jen takhle v sedačce, jak s námi za kotětem chodí...


Kočička je taková napůl angorka, hodně chlupaťoučká a moc pěkná - já mám slabost pro kočky bílé (takovou jsme měli, když jsem byla malá) a rezavé, tahle to kombinuje naprosto dokonale dohromady:-)


16 komentářů:

  1. Kočička vypadá nádherně,my máme dva kocoury a před naší Nelínou také většinou berou roh :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, no myslím, že u nás to bude podobný a kotě bude před kluky utíkat do bezpečí:-)

      Vymazat
  2. Ahoj Peťo, to je nádherné, roztomilé koťátko!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali, mě se právě děsně líbilo, měla paní v obchodě fotku, tak jsme si ho vybrali, Luciš souhlasil...druhý bylo naopak tmavý - hnědo-černý, míň dlouhosrstý...ale tmavou máme Bublinu, tak ať mají holky zvířecí trochu kontrast:-)

      Vymazat
  3. Ahoj Petí!!!
    Tak tohle mi teda nedělej!!!! Božínku ta je nádherná!!! Já si říkala, že je určitě šmrncnutá angorkou!!!! :-D Jůůů, tak kdyby byla u nás, tak už jí mám já nebo mamča v posteli! nedokázala bych jí nechat někde samotnou, ale to jsem hold já! :-D
    Já se te snažím všem vysvětlit, že by Kenny určitě chtěl kamaráda na hraní a nikdo mi to nevěří a pak kouknu k tobě a hned koukám, jakého nádherného tvorečka doma máte! A co na to pejsci? Vlastně, Petí, máte ještě oba dva pejsky a nebo už jen tu jednu fenečku?
    Petí, to by byla krása, mít doma ještě pejska (nejlépe dva - dnes jsem byla s mamčou ve městě a z domu vyšla mladá holčina a měla na vodítku /no spíš on jí/ Irského Vlkodava!!!!!!! Toho bych brala všemi deseti!!!). A k pejskům aspoň dvě kočičky!!! A také to morčátko ke králíčkovi by nebylo k zahození!!!!! No jsem děsná, ale víč koho bych si ještě přála? To si všichni ťukaj na čelo! :-D OVEČKU!!!!! Tu bych vážně chtěla. :-)

    Petí, tak ať vám Klapička dělá jen samou radost (a nebojte se jí nechat kastrovat - to nemá žádný vliv na lovení myší, to záleží jen a jen na vás, jak si jí moc rozmazlíte. :-D ) a ať je pořád zdravá. :-)
    Petí, měj se krásně a určitě se budu těšit na další její fotečky. :-) No jéje, to mi ale udělalo velikánskou radost. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárinko, nešlo mi odpovídat, tak tobě už jsem napsala u tebe:-). Ovečku bychom taky brali, jen pro ni nemáme prostor - bychom potřebovali větší zahradu a to u nás nehrozí...

      Vymazat
  4. Rozkošná mačička, pre detičky na radosť.
    Emily

    OdpovědětVymazat
  5. Teda kocicka je nadherna, ale nevim nevim, zda takovato slechtena kocicka bude chytat mysky :) a na podzim bude chudacek z venku cela urousana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Goldie, ona kočička není šlechtěná, je to "uliční" směs tady od normální vesnické kočičky, jen si sehnala šikovného ženicha zřejmě:-). Lovkyně by snad být mohla, uvidíme...přinejhorším zůstanou myšky na starost pastičkám jako dosud:-)

      Vymazat
  6. Peťo, koťátko je krásné taky bych neodolala a pořídila Ferdovi kámoše. Naše nové kotě stihnul v době kdy jsme byli na dovolené smutný osud, utopilo se u skleníku v sudu s dešťovou vodou, tak už máme zase jenom našeho zlobivého kočičáka Ferdu :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vlasti, tak to je mi kotěte líto:-(, i to bohužel patří k životu...

      Vymazat
  7. Klapička je moc krásná, hned jsem si všimla, že je nějaká víc chlupatá, její kožíšek bude pěkně měkkoučký a líbí se mi i kombinace bílé se zrzečkou. Hned bych si jí taky pochovala. ;-)

    OdpovědětVymazat
  8. Taky bych řekla podle vzhledu i výrazu, že tam bude velký kus peršana. A v této barevné kombinaci je kouzelná!

    Ať vám dělá radost a je hezké, že jste se jí ujali!

    OdpovědětVymazat
  9. Peti,ta je nádherná a chlupatá,takovou bych taky brala hned.

    OdpovědětVymazat
  10. Krásná číča, máme taky jednu chlupatou. A kombinace bílé a rezavé je úžasná. Mě se totiž strašně líbí rezavé kočky. :o)
    J.=)

    OdpovědětVymazat