neděle 12. srpna 2012

Fífa a schody

Ahoj všichni! Přeji krásnou neděli. Minulý týden jsme pár dnů strávili u mých rodičů v Brně...Ti mají v domečku schodiště, které při této návštěvě velmi padlo do oka našemu Fífovi (doma schody nemáme, máme domeček přízemní...). U našich se Fífa jal trénovat výstup vzhůru...a šlo mu to velmi rychle a dobře...Tohle je z prvního pokusu, pak to v příštích dvou dnech dovedl k poměrné dokonalosti a celé schodiště (19schodů na třech "etážích" - 5schodů, podesta, 9schodů, podesta a znovu 5 schodů) zdolal ještě mnohokrát...








Moc rád jej při těchto výpravách doprovázel můj děda, Fífův pradědeček...ten ostatně rád učil na tomto schodišti i Lukáše...a nejvíc mě pobavil poté, kdy ve svých 83letech těch 19schodů zdolával snad popáté v řadě a při cestě vzhůru Fífovi říká: "Jen Filípku pěkně trénuj, za čtyři roky je olympiáda,...":-). Tak když ta letošní pro nás končí poměrně úspěšně, tak se můžeme těšit, třeba na příští přidáme nějakou disciplínu jako např. zdolávání schodů kojenci a batolaty, v tom by mohl mít Fífa úspěch:-).
Dnes jsem úplně KO, Fífa si opět zhoršil spaní (ač to vypadá téměř nemožně), ale aktuálně vstáváme celou noc zhruba po jedno a půlhodinových intervalech, rovnou s řevem, přes den spí většinou dvakrát po dvaceti minutách a budí se - pro změnu:-D - s řevem, je dost protivnej a věšící se na nás...(podezřívám zoubky, ačkoli je stále bezzubák), tak doufám, že to nebude mít dlouhého trvání, protože dlouhodobě je to poměrně neudržitelný stav...nestíhám vůbec nic, natož to, co bych chtěla...ale tak pořád si říkám, že je to jen dočasu a bude líp - nezbývá mi, než v to věřit:-). Ale určitě se brzy vydám na obhlídku vašich novinek, tak se zase ozvu:-)
Užijte si krásný začátek nového týdne!!!

9 komentářů:

  1. Peti, snad máš alespoň klidný večer...ono se to někdy tak stane a člověk je úplně vyřízený... Kdo by řekl, že umí i řvát!
    Jinak úžasná reportáž klobásová - manžel řekl - fakt pěkný :o)
    Moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Peti,bude lépe,neboj,vidíš spapá kousek klobásky a hned šupky na schody.Je to čipera.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Peti, Filípek je opravdu čipera a dědeček je na svůj věk borec. Kdo by řekl, že takové zlatíčko jako je Filípek umí i řvát. Neboj bude líp!!!

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Petí!
    Ty fotky jsou senzační! Filípek je špuntíček úžasný! :-) Jak ho ty schody baví, no to je nádhera! A dost mě pobavila slova tvého dědečka! Ale Petí, musím říci, že taková disciplína by mně na Olympiádě vážně bavily!!! :-DDDD Tak Filípku trénuj, abys domu dovezl rovnou zlatou! :-)
    Moc držím pěsti, aby se spaní zase spravilo, také jsem si říkala, zda to nejsou zoubky, no to se asi brzy dozvíš. :-) Hlavně, aby Filípka dlouho netrápily. ;-)

    Ty se snaž odpočívat a užívej si ty krásné společné chvíle (i když zrovna TOBĚ to psát nemusím ;-) ).
    Měj se krásně Petí. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Peťo, Filípek je hotový atlet :). Jen to spinkání, kdyby bylo lepší!! Měj se moc hezky!!

    OdpovědětVymazat
  6. Na těch schodech je vidět, jak jsou vysoké a Filípek ještě maličký, ale je to moc šikovný kluk a sporovec, ty schody natrénoval na jedničku. Snad se i dostatečně utahal a nechal svojí maminku, vyspat. ;-)

    OdpovědětVymazat
  7. Ten je náádhernej. Kde jsou ty doby, kdy se děti učily lézt po schodech.

    OdpovědětVymazat
  8. Ten váš kluk je hotový schodolez :D.
    S tím spinkáním bude líp, nezbývá nic jiného, než vydržet, Filípek je ještě malinký, má čas, to se srovná ;-).

    OdpovědětVymazat
  9. Petruško, tak jsem k tobě zavítala po dlouhé době, neukazuje se mi na blogu, že přidáváš nové článečky:-(...ífa je opravdový šikula, jak ty schody bravůrně zvládá:-) A ty klobásky, to bychom si doma hned dali, když jsou domácí musejí být výborné:-) Koukala jsem, že je Fífa pěkný pomocníček při dělání nepořádku, kramaří moc pěkně:-D...Těším se na další článečky:-) Mějte se krásně.

    OdpovědětVymazat