úterý 4. srpna 2015

Miminkově...

Ahoj všichni!
Dnes tu mám veeelikou novinu a pro nás všechny obrovské a nečekané překvapení.
Minulý týden nás neskutečně překvapila naše Klapka.


Kočičku máme skoro přesně tři roky a měli jsme za to, že nemůže mít koťátka, protože za celou tu dobu se nezadařilo... Takže jsme se spokojeně plácali po ramenou, jak je šikovná a chytrá, že se vyhne kastraci (protože fakt koťata několikrát do roka nemůžeme mít - zabíjet to by bylo hrozný a udávat stále další a další vrhy koťátek taky nemožné...). No ale ejhle, minulé úterý jsme byli nakoupit v Tišnově a po návratu se kluci jako vždy vrhli na zahradu a čekali, než zaparkujeme do průjezdu auto. A Lukášek dolítl s tím, že máme koťata a nebo Klapka ulovila ptáčka, protože tam něco "kňučí". Ještě jsme si s M. vyměnili pohled, že asi budeme muset vyhazovat další Klapčí úlovek, ale po příchodu na zahradu jsme dali za pravdu variantě a - jednoznačně šlo o mňoukání... podle hlasu jsme došli k voliéře a na její "střeše" v miralonu, který tam byl pozapomenut, na nás koukala Klapka, celá od krve a mokrá a kolem ní tři živá koťátka. Po bližším zkoumání jsem objevila ještě jedno, ještě v plodovém obalu, o které se vůbec nezajímala - bylo mrtvé. Vše bylo naprosto čerstvé, dorazili jsme akorát ke konci porodu. Odešli jsme tedy domů, aby měla Klapka klid a mohla se starat o dětičky - všechna koťátka ještě byla mokrá, fakt čerstvě porozená. Za pár desítek minut jsme se vydali na kontrolu, M. odnesl mrtvé kotě a objevil ještě jedno taky mrtvé i v obalu. Takže obě pohřbil, přírodě asi bylo jasné, že drobek, jakým je Klapinka, zkrátka pět miminek nemůže odchovat, tak si poradila po svém... Dneska mají koťátka přesně týden, už docela dost vyrostla a mají se k světu. Dneska jsme je přestěhovali proti Klapčiné vůli do staré koupelny, protože už jí nejspíš jedno z voliéry spadlo - má podrápanou zadní nožičku a na druhé straně odřený bok, druhé jsem taktak zachytila, když jsem přišla na kontrolu a zrovna se přichomejtlo ke kraji. Takže se stěhovalo. To zraněné koťátko je i nejslabší, nejdrobnější, takže dnes jsme s klukama v obchodě koupili Tatru a přikrmujeme jej ze stříkačky. Tak snad sourozence dožene. Zas už má jako jediný skoro otevřený očka, tak to dohání takto :-).
A tady vám představuju naše mimoušky:
Tady třetí den po porodu (narodila se v úterý a my ve středu brzy ráno odjížděli na krátkou dovolenou - o té určitě v některým dalším příspěvku :-)), takže foceno po našem návratu v pátek...

 A tady po dalších dvou dnech (na víkend jsme zas odjížděli pryč :-))


Tak co říkáte našim miminkům?

4 komentáře:

  1. To jsou nádherná koťátka. Eli se těší, až u nás budou koťata.

    OdpovědětVymazat
  2. naadherne micky , milujem tieto drobce ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Koťátka jsou roztomilá. :-) Jestli se Klapka rozrodí, tak vám to nezávidím. Co potom s koťaty? Zabít je nedokážu a rozdávat na vesnici kočky je také složité. Každý má většinou u domu svou.
    Peti, mějte se hezky a užívejte prázdnin! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jarmilko, Klapka má budoucnost jasnou - půjde vykastrovat... Ale vzhledem k tomu, jaký "spád" to nabralo s koťátky (zůstalo nám aktuálně jedno jediný, to si budeme nechávat - kluci jinak nedají :-)), jedno měli slíbený moji rodiče..., tak se nechá ještě jednou porodit a ta koťata věřím, že udáme (ona vzhledem ke svému habitu stejně nebude moct mít víc, jak dejme tomu tři koťátka - jak je drobná, tak by víc nevykrmila určitě...). Stejně si zas nejspíš jedno budeme muset nechat :-D (ale tak u baráku se klidně tři kočky uplatní (to přeživší kotě je nejspíš kocourek, taky půjde vykastrovat)

      Vymazat