středa 19. srpna 2015

Zoo Brno a parník

Ahoj všichni! 
Pokračuju v naší prázdninové krasojízdě :-). Dalším naším výletním cílem - ve stejném složení výletníků jako nedávný výlet do Jihlavy - bylo Brno, konkrétně brněnská zoo a rozhodli jsme se využít kombinovanou pojízdnou vstupenku - krom návštěvy zoo zahrnuje i plavbu parníkem a jízdné na mhd mezi zoo a přehradou. Ve variantě rodinné vstupenky se opravdu kombinace vyplatí a ušetří se dost peněz...
V zoo jsme se prvně zastavili u tygra... 

 původně jsme chtěli jet vláčkem nahoru (jako to děláme vždy, abychom se vyhnuli výšlapu do kopce :-D , navíc klukům se samozřejmě líbí zážitek té cesty)... nicméně vláček z technických důvodů nejel, takže nám nezbylo, než využít na trasu vlastní nohy :-)). No a na druhou stranu díky tomu, že jsme šli pěšky, nám neutekla průchozí expozice klokaním výběhem :-))
 Na kopečku jsme se zasekli u bagra a oba kluci si potřebovali vyzkoušet...


 No a taky jsme testli lanové centrum Lanáček, které se klukům moc líbilo a i prtě Fíďa si trasu v sítích užil :-)

 Při prvním průchodu teda šel pomalinku a projít celou dráhu mu trvalo dlouho, občas se za ním tvořila i kolona :-D, ale při dalším a dalším procházení byl čím dál rychlejší a nebojácnější...


 v Lanáčku Filípkovi krásně pomáhal i brácha, který ho vedl za ruku a pomáhal mu přes náročnější úseky úspěšně projít...


 K ledním medvědům už se klukům ťapat nechtělo, tak jsme využili dětský vozíček - v pozadí si všimněte plnícího se vláčku... ano, než jsme absolvovali výšlap nahoru a projití horních expozicí, vláček zprovoznili a pak už jezdil... takže dolů z kopce jsme se vezli i my - aby si to kluci užili :-)
 u skluzavky jsme se taky chvíli zasekli...

 A tady už fotky z přehrady...Jeli jsme na Veveří a zpět...

 Vzhledem k tomu, že už bylo poměrně pozdní odpoledne, na Veveří jsme zůstali hned dole u nástupiště a počkali na nejbližší parník (asi pět minut) a jeli zpět, na hrad jsme se nešplhali... Nicméně naši kluci si vyzkoušeli horolezení :-)



 A na parníku na zpáteční cestě...

2 komentáře:

  1. Kluci si výlet pořádně užili. :-) Být malá, taky by mě bavilo se klouzat v rouře. :D

    OdpovědětVymazat