pondělí 8. září 2014

Fazolky na česneku


Ahoj všichni!
Vítám vás v druhém zářijovém týdnu a hlásím, že se postupně pěkně sžíváme s novými povinnostmi - Lukášek a já ve škole, Fíďa ve školce :-). Ten s tím má asi největší problém, ale přeci jen po prvních prořvaných dnech se zdá, že se blýská na lepší časy a já pevně věřím, že se mu už brzy ve školce zalíbí...
Letos se nám urodilo hodně luskových fazolek. Já je mám moc ráda a celkem úspěšně jsem je naučila mít v oblibě i manžela a klukům naštěstí také chutná. Takže dnes přináším recept na naši oblíbenou (teda krom té, kdy se fazolky orestují s parmskou nebo schwarzwaldskou šunkou a česnekem coby příloha ke steakovým pokrmům :-)) variantu - fazolky na česneku a slanině.
Příprava je jednoduchá - v hrnci opražíme na kostičku nakrájený uzený bůček, jakmile pustí tuk, přihodíme na kousky nakrájené lusky a chvíli zarestujeme. Poté mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka. Na závěr osolíme, můžeme i opepřit a přidáme prolisovaný česnek. Nejlépe chutná s klobáskou, opečeným párkem, vařeným vajíčkem, "volským okem",... a s vařenými brambory.
Dobrou chuť!

3 komentáře:

  1. To jsem ještě v životě nedělala. Vypadá to skvěle!!! Dobrou chuť a držte se ve svých dnech :-)))

    OdpovědětVymazat
  2. Fukčarinka - Naše oblíbené jídlo, fazolky - lusky máme moc rádi. Přeji vám všem pohodové zvládnutí školy a malému Fíďovi zalíbení v docházce do MŠ.

    OdpovědětVymazat