neděle 20. ledna 2013

Večerníčkovské pexeso

Ahoj všichni! Přeji krásnou neděli a hlásím se už relativně zdravá, ale pro změnu bez notebooku:-(. Ten náš se totiž rozhodl, že už se mu u nás moc nelíbí a přestal fungovat... Tento příspěvek píšu z iPadu... A sice to jde, ale je problém s přidáváním fotek (půjdou mi asi vkládat jen ty, co nafotím iPadem) a navíc se mi blbě píše, strašně mě zlobí ty automatické opravy..... Takže se mi bude nedobře komentovat u vás, budu zkratkovitá:-D.

Dnes tedy už jen krátce - konečně jsem dodělala klukům jeden restík ještě od Vánoc... Pamatujete ještě, jak jsem kdysi snad už v listopadu dávala fotky, jak kreslím u okna? Tak to byl právě základ na toto látkové pexeso, v týdnu jsem se pochlapila a dodělala...

Tak a taky se mi nedaří procházet v přidaných fotografiích a komentovat mezi nimi, tak nejprve celý popis a poté fotky:-). Pexeso tvoří 21 dvojic z večerníčků... Není to klasické pexeso, nehledá jí se dvě stejné kartičky, ale vždy dvojice, která patří k sobě (Maxipes Fík a Ája, Bob a Bobek, Štaflík a Špagetka, Maková panenka a motýl Emanuel...). Je kreslené fixou na textil na pevnější plátěnou látku, podloženo zažehlovací výstuží, vycpáno vatelínem a pak rubová oranžová látka. Vše sešito strojem. Poslouží dlouhodobě, Lukáš může rovnou hrát klasické pexeso, Fífa bude zatím prohlížet obrázky, budeme si přiřazovat dvojice k sobě a postupně začne taky hrát:-)... To je od nás pro dnešek vše, protože se nedostanu na konec článku, tak už tady přeji krásný zbytek neděle a příjemný nový týden, hlavně snad ať vás mine chřipková epidemie :-)










18 komentářů:

  1. Peti, úžásnéééé ...
    Hezký podvečer i celý nový týden ... Věra

    OdpovědětVymazat
  2. Teda Peti ty jsi šikulka,to vypadá úžasně!!!!

    OdpovědětVymazat
  3. Nádherné pexeso a úžasný nápad. Postavičky z večerníčků mám moc ráda.
    Hezký večer Martina

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Peťo, to je úžasné pexeso!!! Jsi moc šikovná!!!!

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Péťo, to je výborný nápad. S takovým pexesem si pohrajete i s Filípkem. Budu opakovat po ostatních - jsi šikulka. :-D

    OdpovědětVymazat
  6. Nádhera! Nemám slov! Fakt, velice povedené!

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Peti, to pexeso je úžasné. Filípek si s ním určitě také vyhraje.
    Přeji pěkný zbytek neděle a nový týden. :-)

    OdpovědětVymazat
  8. pexeso je výborný nápad, ale musela o byť piplačka. Andrea

    OdpovědětVymazat
  9. Petruš,musím pochválit bezvadný nápad a skvělou realizaci originální hračky,kterou jiní prostě jenom koupí.
    Tvoje pexeso je úžasné,tak ať si s ním pěkně vyhrajete.
    Moc zdravím!

    OdpovědětVymazat
  10. úžasný nápad!At je stále hrané:-)

    OdpovědětVymazat
  11. To je veledílo, nádherné, jedinečné, praktické, zkrátka nej, nej.....Ty jsi taková vynikající tvůrkyně. Já stále nad tvými nápady jen žasnu.
    P.S. Sbíráte turistické známky ???

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, nápad není můj, inspirovala jsem se na mimibazaru:-). Turistické známky sbírám, teď teda máme útlum, s Fífou to ještě není moc na cestování:-)

      Vymazat
    2. Dobře, že to vím a něco pro vás zajistím.

      Vymazat
  12. Petruško, to je úžasné pexeso. Báječný nápad. Musela to být piplačka, ale výsledek stojí za to. Mějte se krásně pa Rija

    OdpovědětVymazat
  13. Tak k tomuto pexesu bych potřebovala nepřed do učení, možná už bych všechny dvojice správně nesestavila, přece jen už ty Večerníčky léta nesleduji. Vyrobila jsi moc prima hračku, pro zábavu i ponaučení. ;-)

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj Petí!
    Tak to jsem ráda, že už je zase dobře. :-)
    Pexeso je parádní - úplně skvělý nápad! :-) Strašně moc se mi líbí. :-) A Filípek se při něm také učí a nehrozí, že ho potrhá nebo pomačká! :-)
    No super!!!!
    Petí, mějte se krásně. :-)

    OdpovědětVymazat
  15. Tak to je parádní pexeso, dokonce se s ním dá i mazlit :)!

    Nějak si nedovedu představit, že bych byla bez svého noutbůčku, to by mě asi švihlo, upravování fotek a tak, to je moje :D.

    OdpovědětVymazat
  16. Peti to je bezvadný nápad s tím látkovým pexesem moc se mi to líbí.Filípek se brzy naučí poznávat obrázky, je to bezva hra já se toho nahrála s vnučkama a vždy jsem prohrála, ony děti mají úžasnou paměť.Držte se před chřipkou!!! a díky za návštěvu u mne!

    OdpovědětVymazat