středa 9. ledna 2013

Skořicové sušenky a večerní pohoda:-)

Ahoj všichni, po krátké odmlce vás všechny zdravím! Dnes tu mám recept na sladkosti...jelikož vánoční cukroví už se u nás dávno nevyskytuje:-), upekli jsme s kluky zimní skořicové sušenky...
Zimní proto, že jsme je vykrájeli vykrajovátky s motivem sněhových vloček...jako bonus jsou navíc obalené v moučkovém vanilkovém cukru, takže ještě navíc iluze zasněženosti:-)
Příprava je jednoduchá a výsledek mňamózní...
Potřebujeme:
200g hladké mouky, 120g tuku (já dávám jedině máslo do všeho cukroví...), 70g-100 g pískového cukru, jak má kdo rád sladké (dala jsem jen asi 50g, protože jsem pak obalovala ještě v cukru jak van.rohlíčky), 1 žloutek, asi lžička skořice
 A postup:
Klasika - upatlat těsto, nechat odpočinout v lednici, vyválet, vykrájet tvary a dát péct.
Sušenky se pečou na 170 stupňů. Já po upečení ještě obalila v tom vanilkovým cukru, co jsem měla na obalování rohlíčků a bylo to moc dobrý...i Fífovi šmakovaly velmi moc, ačkoli normálně není vůbec na sladký:-)

A ještě dvě fotečky od nás...tohle obývákové zátiší je mou slabostí, z adventního svícnu jsem jen oddělala svíčky a dál dekoruje...
A má večerní pohoda - svíčky, Caro s mlékem a v mističce výborné vánoční mandle od Lindt... k tomu dobré čtení, tentokrát napínavé, dárek od Ježíška:-)

A ještě nový vzhled stolku v obýváku...chtěla jsem v pondělí při výletu do Tišnova už zkusit koupit primulky...to ovšem nevyšlo, tak jsem sáhla po jiné květince a ta teď zdobí stolek:-)



 Mějte krásný zbytek dne a doufám, že zítra přidám nové články:-)...trochu nám zlobí připojení, kamarád nám měnil modem, aby fungoval i bezdrátově, tak to není úplně ideální...ale snad se s tím nějak popereme:-)


10 komentářů:

  1. Díky za inspiraci na pečení. U nás už je cukroví také dávno snědeno a zase bych si dala nějaký mls. Tak počkám na víkend, až přijedou kluci a něco /podle tvého receptu/ spácháme.!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Teď ještě vločky zavěsit do okna .... a nemusí ani sněžit:-)))))

    OdpovědětVymazat
  3. Koláčiky sú krásne aj vďaka svojmu tvaru. Toto vykrajovátko si musím zohnať a určite aj tak chutia. Andrea

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadají mňamózně a máš pravdu, do cukroví dávám také jedině máslo, dává tomu takovou nezaměnitelnou lahodnou chuť :).

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Peti, sušenky vypadají nádherně, tenhle tvar jsem ještě neviděla. Moc se mi líbí Tvé dekorace.
    Mějte se krásně!!!

    OdpovědětVymazat
  6. Sušenky vypadají nádherně!Hezký pohodový den přeji.Věra

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Petí!
    Tak ti povím, že ty sušenky vypadají tuze lákavě. :-) A jakou mají po upečení konzistenci? Vláčnou a nebo jsou tvrdší? :-)
    Dekorace máš nádherné. Líbí se mi jak stolek s kytičkami a svícnem, tak tvůj poVánoční koutek - nádhera. :-)
    Tak Petí, ať se modem umoudří. :-)
    Měj se krásně. :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Peť,moc Tě zdravím!!Sušenky se moc povedly!!

    OdpovědětVymazat
  9. Sušenky vypadají moc pěkně. Když už napdají vločky z oblohy, tedy aspoň u nás jen prší, tak je máte na míse. Dekorace máš moc hezké.

    OdpovědětVymazat
  10. Sušenky mají zajímavý tvar a jsou lákavě. Na stolku máš krásnou vánoční dekoraci a na konferenčním hezounké kytičky. Ty tam před Fífou obstojí? :D
    Mějte se v Pucíkově pěkně. :-)

    OdpovědětVymazat