neděle 6. ledna 2013

Poslední ohlédnutí za ježíškem...

Dobrý a krásný tříkrálový podvečer všem návštěvníkům!
Předně moc děkuji za vaše návštěvy a milé komentáře...
Koukám, že nejvíc se vám líbila stará "retro" promítačka...máte pravdu, dřív byla víceméně povinnou součástí téměř každé domácnosti:-). A jsem moc ráda, že na Aukru se dá sehnat i dnes, navíc na mmb jedna paní prodává i "cívky" s pohádkami, takže snad nebude problém sehnat i další pohádkový materiál:-).
Taky bych vás chtěla ubezpečit, že ten led, na kterém Lukášek bruslil, tu byl minulý týden, tenhle týden by se tam mohl jít tak maximálně koupat:-). I u nás je obleva, teploty dnes i kolem pěti stupňů a poměrně vytrvalý déšť...takže zima opravdu jak má být:-D. Ale nevadí, myslím, že na brusle ještě počasí bude...a kdyby ne, tak taky nevadí, jsou totiž celoroční, na jaro-podzim na nich jde vyměnit nože na led za kolečka a jsou z nich klasické in-line brusle...takže se bude když tak učit jezdit na těch:-).

Dnes tu mám asi poslední reportáž vonící vánocemi...A dnes se budu chlubit mými dárečky:-)
Začnu v kuchyni, sem jsem dostala novou solničku, aby byla sůl rychle a snadno po ruce při vaření...Původně jsem toužila po takové té starodávné keramické na zeď, čistě bílé, která by měla nejlépe ještě dřevěné víko...Ovšem tenhle sen se zdál poměrně nereálný, aspoň teda ježíškovi - mé mamce se nepodařilo podobnou vypátrat (společně jsme objevily jen takovou na cukr a za hříšné peníze...). Tak mamka někde objevila tuhle, která mi "ladí" ke kuchyňským hrncům:-)
S ladícím vzorem přidala ještě solničku a pepřenku k dochucování na talíři...
 Naše sbírka vánočních přání se přesunula z lednice (nebylo dostatek magnetů na všechny pohledy a přáníčka:-)) do pokojíčku na výstavku...ani zde není kompletní, některá přáníčka mi průběžně "krade" Lukášek a "kochá se" jimi:-)

 A tady už můj "velký" ježíšek v obýváku...ta jednodílná část knihovny úplně vlevo...to je první část mých vánoc:-)
 A tohle už druhá část...nový sekretář...křeslo-ušák už se mi totiž do výklenku po odstrojení stromečku nevrátí, zůstalo před krbem, kde se opravdu velmi ujalo:-). Takže nová "kancelář"...je naprosto dokonalá...jednak odkladiště různých dekorací na povrchu:-)

 Jednak úložný prostor a docela pohodlný stolek na počítač...
 A když je potřeba, tak se zavře a je uklizeno...
  Na téhle fotce je zároveň i Fífa se svou ježíškovskou radostí - novým sklápěčem, auta, to je jeho:-)

Ježíšek donesl taky pícku na jablíčka...to bylo docela komický, protože už někdy v listopadu jsme ho viděli i s Lukášem a mamkou v obchodě...a Lukáš se děsně zajímal, co to je a na co to slouží...jsem mu to vysvětlila a on naznal, že to nutně potřebujeme doma...já bych byla ochotná i koupit, protože se mi jablečňáky dlouho líbí...ale mamka se dost zdráhala a prý, ať Lukášek raději zkusí napsat ježíškovi a počká, jestli třeba ježíšek nedonese...tak mi bylo tak nějak jasno:-D...a pod stromečkem jsem jej malinko očekávala:-)

 Tyhle panenky dostávám od mamky k vánocům každý rok...každý rok jednu...ta modrá je letošní:-), červená byla loni a zeleno-fialová byla první:-)
 Dárek, který mi udělal obrovskou radost, to je tahle sada příborů...dostali jsme je od mého strejdy, jsou ještě po jeho tchýni nebo i starší, prostě rodinný klenot dědící se ze starších generací...strejda nemá děti a tak tyhle úžasné stříbrné příbory přistály u nás doma...

Nádherné rytí...

No a i tahle bomba pořád není konec mého ježíška...ještě jsem našla pod stromečky pár kousků oblečení, nějaké knížky, pár pěkných kousků náušnic,...no zkrátka - musela jsem být celý rok mooooc hodná a všem mým ježíškům moooc děkuji!!!:-)


19 komentářů:

  1. Ahoj Peťo, dostala jsi moc pěkné dárky!! Moc se mi líbí "nová kancelář" To je super věc, všechno v jednom a pěkně uklizeno!! Měj se moc hezky!

    OdpovědětVymazat
  2. Zajímavé věcičky máš! Nemám ani jednu. A přece jsou pěkné, nové nebo bezva zachovalé.

    OdpovědětVymazat
  3. Peti, všechny dárky jsou opravdu parádní! ty příbory jsou skvostné, nedivím se, že máš radost. Je to poklad!
    Pohodový večer přeji, Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Peti, príbor je úžasný, a tak skrinka na počítač, to Ti je vec. Nádherne ju môžeš nadekorovať a keď otvoríš máš pidi kanceláriu. Andrea

    OdpovědětVymazat
  5. Petruško krása-příbory nemají chybičku!!!

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Peti, dostala jsi nádherné dárečky, jeden hezčí než druhý. Moc se mi líbí "nová kancelář",vše se dá krásně schovat a je uklizeno. A stříbrné příbory jsou parádní, mají krásné zdobení.
    Mějte se v Pucíkově moc krásně!!!




















    OdpovědětVymazat
  7. Týý jo... tys musela být hodná:-)))
    Solnička je parádní, taky bych potřebovala... sbírka přáníček je krásně vystavená ... kancelář nemá chybu ... a příbory by mi taky bodly, ale obyč, máme tu skřítka co nám je krade stejně jako ponožky z pračky:-))) s těma na mě ježíšek zapomněl:-))
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  8. Fukčarinka - páni Jéžišek teda rozdával u vás štědře. Vš je moc hezké, ba některé věci přímo parádní, nabytek a příbory.

    OdpovědětVymazat
  9. Opravdu jste museli být u Pucíků všichni moc hodní! Ježíšek byl velmi štědrý. Moc se mi líbí nový nábytek. Předpokládám IKEA? Vidím, že máš velmi zabydlenou kancelář. To já také, bez kanceláře už to doma nejde... Peti, přeji do Pucíkova krásný nový týden.

    OdpovědětVymazat
  10. Fakt jste byli moc hodní. :-) Takových krásných dárků. Jablečňák mám ten samý. Moc se mi líbí příbory, mají krásně modelované rukojeti (nebo jak to nazvat).
    Peti, přeji krásný nový týden. :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj Petí!
    Já tu sedím s otevřenou pusou dokořán a jen žasnu nad těmi všemi dárky, které jsi dostala! :-)
    Naprostá NÁDHERA!!!!!!! :-)
    Ten sekretář je fantastický, tak ten ti i maličko závidím. ;-) :-)
    Ty panenky, které dostáváš od maminky jsou božské! Naprosto dokonalé a já se nad nimi jen rozplývám. :-)
    Solnička, pepřenka i nádobka na sůl - tak to ti Ježíšek kápl do noty, že jo? ;-)
    Pícka na jablíčka je překrásná. Také jsem mamce chtěla jednu pořídit pod stromeček, ale už nebyly. Nevadí, tak jí pícku dám třeba k velikonocům, nebo Valentýnu, prostě možností tu mám ještě habakuk! :-)
    No a sada příborů je překrásná a opravdový klenot. :-)
    Moje kamarádka, když se vdávala, tak jako svatební dar dostala také sadu nádherných příborů v kazetě, akorát že vy jí máte uvnitř zelenou a ona červenou. Ale s čistým svědomím mohu říci, že ty vaše jsou hezčí. Kamarádka dostala bez rytí, jsou hladké a říkala, že je používají jen když mají rodinné setkání - a to si musí příbory ještě půjčovat od sestry, protože jsou strááááááášně mooooc veliká rodina. :-)
    No to jsem maličko odbočila. :-)
    Chtěla jsem tím napsat, že se mi tyto sady příborů v těchto kazetách strašně moc líbí, když se dívám na ty historické filmy, kde otevřou truhličku a uvnitř ty příbory a všelijaké nezbytné maličkosti k tomu, tak se vždy tetelím - mě se to opravdu moc líbí. :-)

    Mějte krásný den Petí. :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Peťulko, to jsi byla opravdu hodná, tolik krásných dárků. Moc se mi líbí ten sekretář. Panenky, to víš, to je moje slabost, se mi taky moc líbí. Škoda, že jsi je nafotila tak zdálky. Pícka na jablíčka je fajn, mě ji přinesl Jižíšek loni. Tak si dárky hezky užívej a mějte se všichni v Pucíkově fajn.

    OdpovědětVymazat
  13. Péťo, dostala jsi skvělé dárky, líbí se mi sekretář, pícka na jablíčka i ty zvláštní nohaté panenky (takové jsem nikde neviděla). A musím obdivovat i ten starý příbor. Nejen, že je kompletní, ale má i originální pouzdro, je to nádhera.

    OdpovědětVymazat
  14. Tak to se tedy Ježíšek činil. Ale ty si to zasloužíš. Jsi správná, obětavá a pečlivá maminka. A ta si zaslouží odměnu.

    OdpovědětVymazat
  15. Petruško, nádherné dárečky:-) Určitě ti udělali velikánskou radost. Mějte se krásně.

    OdpovědětVymazat
  16. Tak tedy to byl Ježišek opravdu štědrý :), já dnes koupila synkovi hodně podobné brusle, také vyměnitelné, doufám, že se mi zítra vrátí z bruslení celý... :D

    OdpovědětVymazat
  17. Ahoj Péťo, to jste byli všichni móóc hodní. Samé krásné dárečky. Zdravím do Pucíkova. :-D

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj v Pucíkově, vidím, že jste byli všichni celý rok velice hodní, když vám Ježíšek přinesl samé krásné věcičky. A že jich bylo. Příbory mi padly hned do oka, protože mám doma stejné, akorát nejsou v krabici a taky nebudou asi stříbrné. Ale jsou po staré tetě, mám je také všechny i s malýma vidličenkama na dezert. S manželem používáme hlavně lžíce polévkové i kávové, říkám jim krajkové. Jinak mám ještě dvě sady příborů - tzv.bruselských. Jedny jsme dostali vloni na Vánoce od dcery, protože bychom neměli čím jíst, když se všichni sejdeme.
    A vy se mějte krásně v tom novém roce a hlavně ať vám slouží zdravíčko....

    OdpovědětVymazat
  19. AhOJ Petruš!!!
    Dostala jsi moc pěkné dárečky!!!
    Příbory jsou krásné,budou se ti pěkně hodit k tvému porcelánu.
    Pícku na jablíčka už obhlížím opravdu hodně dlouho a pořád přemýšlím,jestli bych ji upotřebila.Zatím jsem ji taky podarovala jako vánoční dáreček

    OdpovědětVymazat