pátek 25. ledna 2013

Fífa a krupice

Ahoj všichni, nedá mi to a pokusila jsem se opět pořídit pár fotek i v současné nouzové situaci:-D.
Protože jsme ještě všichni doma "v rekonvalescenci" po viróze, udržujeme se doma a tak je potřeba vymýšlet zábavu... Fífu baví, spíš než jeho věku určené hračky, všemožné aktivity jiné:-D. Takže jsem vyrobila pracovní místo v úložném boxu pod postel, na starý plech nasypala krupici a nechala Fífu hrát si podle libosti:-). Přehraboval, přesýpal, nakonec jsme přimíchali ještě mungo fazole a to bylo možné přes cedník oddělovat... Hodně se zabavil i Lukášek a kluci si takhle vydrželi hrát hodně dlouho:-). Nakonec Fífu bavila i pohybovější aktivita, kdy ho velmi bavilo přelézat přes okraj krabice ven a dovnitř:-). No a víc už na fotkách...








16 komentářů:

  1. A to si disciplinovane hral vazne jen v tom supliku a vubec nevyhazoval ven? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Goldie, kupodivu celkem jo:-). Jen občas se něco rozsypalo spíš omylem v zápalu hry:-)

      Vymazat
  2. Ahoj Peťo, pokaždé obdivuju, jak dokážeš kluky parádně zabavit!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali, hledám různě inspiraci na netu, hodně se dá čerpat třeba z montessori aktivit - většinou ze snadno dostupných surovin a ty děti to fakt baví:-). Teď jsem právě našla velkou hromadu zahraničních bloguje, které jsou plné skvělých nápadů a po večerech vytvářím a vytvářím:-D

      Vymazat
  3. Ahoj Peti, už jsem si myslela, že ti Fífa porcuje nějakou buchtu. :D A on si zatím tak krásně hraje. Dovedeš klukům vymyslet prima zábavu.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahojte v Pucíkově, zase ze zpožděním prohlížím články, obrázky a obdivuju tě Peti, jaká jsi vzorná supermama. To s tou krupicí mne teda dostalo. To by mne ani ve snu nenapadlo. Ale kluci se bezva bavili.
    Co ty všechno stihneš, upéct dobré koláče, ušít pexeso, zasloužila by jsi si metál. Kdyby se všechny děti měly na světě jako ty vaše, to by bylo dobře, vyrostly by z nich slušní lidé, kteří by si vážili rodičů, a domova.
    Peti, buďte hodně zdraví a opatrujte se.
    Jo a utopenci dle tvého návodu už jsou v nás....

    OdpovědětVymazat
  5. skore uzdravenie, Peťka .. Fífa mal dobrú zábavku, neviem si predstaviť, ako by to u nás skončilo :D

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Petí!
    Tak se pěkně zotavujte a nabírejte síly. ;-)
    Mě se strašně moc líbí ty příbory - to jsou vyloženě dětské? Jsou krásné. :-)
    A ty botičky, co má Filípek (i Lukášek), tak ty bych také brala - samozřejmě, že v mé velikosti a to bych si potom doma v měkkém hověla. :-)
    Petí také u vás tak mrzne? U nás je krásně, krásně se v tom dýchá i chodí. :-)

    Přeji vám super víkend a ahooooooj!!!!!!

    OdpovědětVymazat
  7. Taková krupice je lepší než písek:-)))

    OdpovědětVymazat
  8. No Peti,tak ja jsem si stopro jista,ze ti nasi dva raubiri by se navzajem tak dlouho pobizeli,az by krupici ci jine zacali vysypavat ven a to nejen do blizkeho okoli a myslim,ze by to netrvalo ani moc dlouho,nez by na to prisli,me staci,kdyz jim dam na hrani kastanky nebo par orechu a uz to lita prez cely obyvak az do jidelny a v horsim pripade to hazeji i po sobe,tak ti nevim,nektera zabava nejde asi praktikovat u dvou stejne malych dvouletych deticek,prosim,vymysli neco i pro me.

    OdpovědětVymazat
  9. No to je ono!!! Ta krupice je totiž strašně prima tvárný materiál pro malé ručičky. Když děláme bramborové placky, tak naši kluci se v těstě a mouce přímo "ňahňají", ale dělají placky jako o závod. Ta spoušť poté - to už je jiná věc.

    OdpovědětVymazat
  10. Péťo, to je paráda. Kdo si hraje nezlobí. Tvoje kluci jsou super. :-))

    OdpovědětVymazat
  11. Fukčarinka - teda Peťule vyrazila jsi mě dech. Já si říkala co to tam ten chlapeček má? No to by mě nenapadlo, však ať ti ty fazole nesní, nebo nenacpe do nosu či uoška. To dělaly děti v MŠ běžně s mozaikou.

    OdpovědětVymazat
  12. Peťko no to super nápad ty jsi hotová kouzelnice co tě ještě napadne? Doufám že jste u všichni zdraví a držte se. papánek.

    OdpovědětVymazat