čtvrtek 17. ledna 2013

"Falešné" kuře s nádivkou:-)

Ahoj všichni! Opět hromadně děkuji za vaše milé komentáře:-). A zároveň se omlouvám za nepřítomnost u vás, ale skolil mě bacil a jsem KO, takže jsem ráda, že přidám něco sem a jak bude líp, tak to u vás doženu, chybíte mi:-). 
Dnes tu mám opět recept na jedno z našich oblíbených jídel...jedná se o kuře s nádivkou...
Protože jsem ale neměla celé kuře, ale jen prsní řízky, tak je to taková falešné kuře s nádivkou...na chuti mu to ale rozhodně neubralo:-)
 Příprava je poměrně jednoduchá...Připravíte si nádivku stejně, jako kdybyste dělali klasické kuře s nádivkou (v mém případě je to 5 na kostičky nakrájených rohlíků, rozmočených v mléce, přidány 4 celá vajíčka (nechtělo se mi šlehat sníh, když se vám k tomu bude chtít, určitě to neuškodí:-)), v pánvičce vyškvařená slaninka s mírně na ní podušeným pórkem a pak na jemno nakrájených asi 30dkg kuřecích jater (měla jsem půlkilové balení a část jich ještě zahučela na játrovou zavářku do polívky:-)). No a vše smícháme dohromady, dochutíme solí, pepřem, lze i třeba trochou grilovacího koření, sušeným česnekem,...). Tuto směs vylijeme do zapékací mísy nebo pekáčku (chce to mít i pokličku) a na vrch poklademe kuřecími řízky, osolenými a okořeněnými (já dala grilovací koření vhodné i pro děti). Povrch poklademe plátky másla a dáme zakryté péct do trouby...čím pomaleji a k tomu déle pečeme, tím bude jídlo lahodnější, chutě proleženější:-). Podáváme s br.kaší a možno i zeleninový salát, ať v tom zimním období doplníme vitaminky...
 Pochutnal si i Fífa:-)
Doporučuju vyzkoušet, dobrou chuť!

10 komentářů:

  1. Ahoj Petí!
    Tak to je mi moc líto, že tě skolil bacil. :-( Tak se nám brzy uzdrav. A ať tě bacil moc netrápí.

    Recept vypadá velice dobře - žasnu, jak Filípek bašti i nádivku, když si představím naše holky a játra, tak už vidím, jak nad nádivkou ohrnují nosánky. ;-)
    No a bramborovou kaši já můžu snad ke všemu! :-)

    Filípek je na fotce naprosto dokonale zachycen! :-)

    Petí, tak hodně zdraví přeji a ať je už jenom lépe a lépe. ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Peťo, brzy se nám uzdrav! Ten nápad s nádivkou a kuřetem se mi moc zamlouvá! Mám v mrazáku nějaké kuřecí čtvrtky, tak už vím, co o víkendu budu vařit :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Peti, brzy se uzdrav! Filípek je boží. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Peti,brzy se uzdrav,dobrý nápad na oběd-děkuji a koukám,že Filípek má větší porci než mám na talíři já,ale ať baští,potřebuje být silný,zdraví-je to mužskej a šikulka.

    OdpovědětVymazat
  5. Fukčarinka - ježišku na křížku Peťulo já mám hlad.Brzo se uzdrav.

    OdpovědětVymazat
  6. Mě by stačila nádivka, s játrama je dobrá... nebo i s houbama ... hmm, děláš mi chutě:-))

    OdpovědětVymazat
  7. Já se dnes tedy obědově hodně odbyla, že sem vůbec lezu :D! Vypadá to velmi lahodně, určitě někdy zkusím. Přeji brzké uzdravení! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Peťo, určitě to byla dobrota. Kuře s nádivkou máme rádi, ale mě by klidně stačila jen nádivka. Přeju, ať jsi brzy v pořádku.

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Péťo, kuřátko nebo prsíčka a nádivka, to je dobrůtka. Doufám,že jsi už bacila porazila a jsi v úplně pořádku.

    OdpovědětVymazat