čtvrtek 25. října 2012

Sovičky z ruliček od toaletního papíru

Ahoj všichni.
Dnes tu mám tip na tvorbu víceméně podzimních dekorací s dětmi...ze zbytkového materiálu - ruliček od toaletních papírů (mimochodem velmi vděčný materiál:-)).
Roličky nejprve polepíme podle fantazie...já použila dva druhy balícího papíru, který jsem k podobným účelům koupila...určitě by se daly použít zbytky látek, příp. roličky natřít barvou...Potom jednu stranu promáčkneme jak je patrné na fotce...
 A vytvoříme si z různých papírů... elementy na dozdobení - oči, zobáky a křídla...

 Ty pak přilepujeme na příslušná místa na soví základy...
 První dvě sovičky jsou hotové...

7 komentářů:

  1. Petro, super nápad ... díky za inspiraci.
    měj se pěkně Věrka

    OdpovědětVymazat
  2. Péťo, to je skvělý nápad.

    OdpovědětVymazat
  3. Peťko, kam Ty na ty skvělé nápady chodíš! :-) Tohle je opravdu senzační a Pucík se u toho jistě skvěle vyřádil a zabavil :-) Jako malá jsem takovéhle věci vyráběla s babičkou, vždycky jsem se na to moc těšila, babička se mnou tvořila neustále :-) Tenkrát učila biologii, tělocvik a právě také pracovní činnosti, a tak si vždy pro školáky připravila nějaké tvoření a nejdříve ho vyzkoušela na mně :-D A já jsem samozřejmě vůbec neprotestovala! :-D :-) A máš pravdu, ruličky od toaletního papíru jsou opravdu vděčným materiálem, už tenkrát jsme s nimi vyráběli různé postavičky... ale sovičky, ty nás nenapadly, a přitom vypadají tak báječně! :-)
    Ti Tví klucí mají tak skvělou maminku... :-) Snad budu jednou taky taková aktivní a tvořivá mamča a nenechám jen děti sedět u počítače, jak je tomu v tuhle dobu u rodičů častým zvykem... :-( :-) ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Petruško skvělý nápad. Sovičky jsou moc pěkné a kluci se u toho zabaví - kdo si hraje nezlobí - a někdy to platí i pro dospělé.
    Hezký víkend Iva

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Petí!
    Tééééda!!! To jsou nádherné sovičky! No já čučím, co vše jde vytvořit z ruličky od toaletního papíru. :-)
    Jéé, teď jsem si vzpomněla, jak jsme na základce z ruliček dělali Mikuláše, čerty a anděli! No to je krásná vzpomínka. :-) A nebo králíčky, kteří drželi vyfouknutá vajíčka. :-)
    Moc pěkné balící papíry máte - tenhle vzor mám moc ráda. :-)

    P.S.: Petí, také u vás tak moc chumelí? U nás je to slušná vánice!! Už museli vyjet hasiči a sanita, neb byla havárka (myslím u nás ve městě).

    Mějte se krásně a tvořivě! Joj! teď by se to sedělo u krbu. ;-)

    OdpovědětVymazat