úterý 30. října 2012

Podzimně od nás...

Ahoj všichni, dnes tu mám pár fotek naší podzimní výzdoby...
Na krbové římse se dekorace průběžně během roku různě mění...aktuálně nechybí svícny, dýně, ježci, keramičtí slonečci, které jsem dostala jako dárek při nákupu betlému...
 U obrázku Fífových nožek, které jsme vyráběli loni krátce po příchodu z porodnice teď vystavujeme Lukáškův silný zážitek - poprvé jsme navštívili cirkus (já tomuto typu zábavy příliš neholduju, nicméně Luciš po něm toužil a když byl i u nás v obci na jedno představení, tak nešlo nevyhovět a hrdinně jsem to s ním absolvovala...musela za tím účelem dojet i babička, protože M. měl zrovna odpolední, Fík v tu dobu už chodívá spát (představení bylo od pěti do sedmi večer) a nevydržel by to absolvovat s námi, takže babička měla původně jít do cirkusu s Lukáškem...její vztah k šapitó je ovšem ještě zdrženlivější, než můj, takže jsem se musela obětovat já:-D. No a cirkus se mohl chlubit silným hadím kvartetem, tři hadi byli opravdu obrovitánští, čtvrtý - bílý - byl menší, prý Junior:-)) a s tím byla možnost se vyfotit...Luciš si to nemohl nechat ujít a tuhle fotku teď musíme mít pořád na očích:-)))
 Pokračování krbové římsy a jedna z dýní vyřezaných v Šebrově...
 Panáček Dýňáček a před ním dva dýňové svícínky:-)
 Další dýně z Šebrova + její drobotinový "gang"
 Tuhle dýni vyřezával Lukášek víceméně skoro sám...
 Domeček svíťáček, který jsme naprosto nutně museli koupit, světýlka v něm střídají barvu...
 A kuchyňské okno...

 Další dýně z Šebrova, téhle jsem zkoušela vyřezávat i ouška:-)

 A tady jsme ubytovali příšerky...

 Tahle dýně je jediná "domácí", vyrostla nám ze sazeničky u dědy a baby na zahradě na kompostu - úspěšní jsme moc pravda nebyli...ze dvou sazenic vyšla akorát tahle jedna jediná dýně:-D
 Okno s již doplněnými příšerkami...

 A tady ještě jednou nafocené naše soví stádečko...

 ...i s celou knihovnou a malým knihomolem:-D
 Tohle srdíčko objevil Lukášek v obchodě a nutně mi ho musel koupit, prý už k vánocům:-)
 A ještě detail soviček...

13 komentářů:

  1. Jejda,dyne kam se podivas,moc se me to libi,tedy hlavne kolik mate vyrezanych dyni,ja by jsem je tedy dala radeji na zahradu,ale v panelaku nebo bytovce to asi moc nejde,ale vy bydlite v domecku,ze?Myslim,ze venku by pekne po zapaleni svitily,ale chapu,ze deti je chteji asi doma.Tapicky otisku mame take.je to moc rozmile koukat,jak byly malinkate.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kačí, bydlíme v domečku:-). A dýně byly doma jen pár chvil, pak šly na zahradu, jen jedna, ta "naše" vypěstovaná - hruška v kuchyni na okně - zůstala doma:-)

      Vymazat
  2. Ahoj Petí!
    Náááádhera!!!!! Parádně nazdobený podzim! :-D
    Mojí kamarádky manžel chová hady, takže mám s nimi to potěšení každou chviličku, je to nádhera, jsou naprosto heboučký a naše Týnka, když byla tenkrát se mnou u kamarádky (to byla Týnka ještě špuntíček prťavoučký), tak si také hada hladila a já jí také musela vyfotit. :-D Fotku má v albumu a hrdě jí každému ukazuje. :-D Takže tě naprosto chápu. :-)
    Já Cirkusu také neholduji, prostě jim nevěřím, že se zvířata mají jako prasátka v žitě. :-(

    Líbí se mi tvé okno v kuchyni, ten košíček je náramný a miluji ty drátěné vázy! Nádhera. Strašně moc se mi líbí, jak jste si vydekorovali domeček věcmi, které jste společně tvořili. ;-) Ty příšerky jsou famózní a ty sovičky, takto nádherně v řadě, jsou překrásné, ale byly by i jako samostatné dekorace. :-) Se sovičkami se teď roztrhl pytel. :-) Koukám, jak jste všichni šikovní. :-)
    Peťulko, přeji příjemný zbytek dne. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Péťo, nádherně podzimně vyparáděný byt. Jsi velice šikovná mamča. :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Tedy to je ale nazdobeno! To muselo dát hodně práce, času a trpělivosti!

    OdpovědětVymazat
  5. Petruš,vidím,že jste podzimní výzdobě vašeho domečku věnovali hodně času i péče.
    Všechny ty dýně,dýněčky a svícínky vypadají krásně.
    Moc hezky jste zdobili!!!

    OdpovědětVymazat
  6. Mate to doma krasne nazdobene.A srdicko od Lukaska urcite udelalo radost ,je videt ze na maminku mysli.

    OdpovědětVymazat
  7. Máte to tam parádně podzimně-halloweenské :). Líbí se mi všechny dekorace, ale vaše příšerky a svítící domeček zaručeně vedou. Je úžasný, kde se dá něco podobného sehnat? :)

    OdpovědětVymazat
  8. Peťko, máte to doma nádherně vyzdobené! Všechny dýně jsou úžasně, nejvíc se mi líbí ta vaše domácí, vypěstovaná, ta má nádherný tvar a vyřezaná moc pěkně vypadá :-)
    Příšerky jsou skvělé, koukala jsem v jednom z předchozích článků, jak jste je vyráběli, opět další skvělý nápad. :-)
    Zkrátka s takovouhle skvělou výzdobou u vás musí být moc příjemně! :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Peti, máš moc krásnou podzimní výzdobu!!!

    OdpovědětVymazat
  10. Peti, moc se mi líbí tvoje podzimní výzdoba, dali jste si s tím pořádnou práci a fajn je, že se na tom podíleli i kluci.

    OdpovědětVymazat