sobota 20. října 2012

Kuřecí maso s bylinkovým máslem

Ahoj všichni, dnes tu mám zas jednou jeden recept na hlavní jídlo...
Nechala jsem se inspirovat u Alis a jejího bylinkového másla a kuřecích steaků...jen jsem recept trochu upravila, nechtělo se mi smažit maso na pánvi a pak ještě zapékat, takže vzniklo tohle...
Nejprve jsem si připravila bylinkové máslo - změklé máslo jsem utřela s trochou soli a přidala nasekané bylinky (na zahradě jsem ulovila pažitku, petrželku a oregáno). Dala jsem do lednice trochu ztuhnout a mezitím připravila maso - kuřecí prsa jsem jen maličko osolila (nevařit i pro Fífu, tak bych i opepřila, příp. přidala trochu grilovacího koření, takhle jsem se spokojila "jen" s tou solí:-)) a do každého řízku jsem nožem vydloubla ďurku...tu jsem pak naplnila bylinkovým máslem, maso dala do pekáčku, trochu podlila vodou, přikryla alobalem, aby se nevysušovalo a šoupla do trouby. Jako přílohu jsem připravila domácí hranolky z čerstvých brambor, které jsem na pečícím papíře s kapkou oleje šoupla do trouby k masu. Maso jsem chvíli před dohotovením oběda posypala strouhaným sýrem a nechala ještě zapéct. Jednoduché, téměř bezpracené a opravdu výborné jídlo je na světě:-)

5 komentářů:

  1. Vypadá to výtečně :-). Hranolky můžu vždy a k tomu kuřecí masíčko na jakýkoliv způsob mohu také kdykoliv! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Petí!
    Skvělý recept, už na fotce vypadá jídlo skvěle. Díky tobě a Verunce už mám tolik receptů zapsaných, ale také díky vám teď vaříme pomalu každý den něco jiného. ;-)
    Takže se těším, až si to uvaříme. ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Peti,pripomela jsi me,ze by jsem detem take mohla udelat domaci opekane bramburky,ja mam totiz hranole stale zafixovane jako nezdrave,ale domaci jen s troskou oleje jsou fajn a deticky to ruckou budou rady papat.

    OdpovědětVymazat
  4. Ty hranolky ne, ty to kazí. Raději vařené brambory, chutněkší a možná i zdravější.

    OdpovědětVymazat
  5. Peťko, recept na bylinkové máslo jsem u Alis viděla a také mě láká udělat si ho :) Mám bylinkové máslo ráda rozpečené v bagetě :-) Ale na tom masíčku to vypadá taky přímo fantasticky, až se mi sbíhají sliny... a domácí hranolky to musí být dobrota, vypadají báječně! A jsou pečené v troubě, takže to není taková nezdravá bomba jako na oleji :-) Moc se Ti to povedlo, také bych si na tom určitě skvěle pochutnala :-D :-)
    Já jsem dnes měla obídek také jednoduchý... zadělala jsem si na sekanou a k tomu jsem dělala bramborovou kaši a okurkový salát :) Tak to to vaření šlo také jako po másle... Tedy přecejen se chybička vloudila :-D Loupala jsem brambory... první, druhou, třetí, čtvrtou... Cože, to už jich víc v sáčku není?? ... A tak jsme museli ještě honem do krámu :-D
    Teď si ještě pochutnáváme na sladké tečce po obědě - kakaové buchtě s tvarohem, říkáme jí "Prošívaná deka", možná receptík znáš. ;-)

    OdpovědětVymazat