sobota 13. října 2012

Konečně oslava...

Ahoj všichni!
Tak dnes je tu konečně máme:-). Fotky z oslavy...
Spojili jsme dohromady Fífovy narozeniny s Lukáškovým svátkem, který má v druhé půlce října, aby Lucišovi nebylo líto, že on neslaví a kluci měli oslavu společnou...na výzdobě se podílel i Lukášek, tvořil např. dýně, které ozdobily záclonu spolu s papírovou girlandou...ta asi není úplně čitelná, je tam v jednotlivých řadách "Veselé narozeniny", "Vše nejlepší" a "Krásný svátek".
 Celá výzdoba a "tabule" byli v duchu přicházejícího podzimu...
 Kluci měli každý svůj dort (no je to jeden dort přepůlený na půlku:-) a bylo to fajn, Luciš kvitoval s nadšením, že má svůj a že je stejný jako Fífův...Fíkovi to bylo celkem šumák:-D



 Když podzim, tak dýně:-). Jako svícínek i jako vázička...
 A tyhle bedly si vybral Lukáš v našem oblíbeném zahradnictví, tak mu ozdobili sváteční stůl...Ubrousky pořízené také v podzimních barvách...
 Lepili jsme i barevné papírové řetězy, to je myslím celkem univerzální ozdoba:-)
Mezi pohoštěním byli i podzimní ovocní ježci, které jsem obdivovala u někoho (u Květy?) na blogu:

 Úžasný talíř na vajíčka jsem opět musela použít, takže byly i plněná vajíčka (jeden z nejoblíbenějších receptů v poslední době, na oslavách se vždy ztratí mezi prvním pohoštěním:-))
 A tady už dort pro hosty - Schwarzwaldský cheesecake:-)
No a pro dnešek asi stačí, ať vás nezahltím, zítra budeme pokračovat fotkama s oslavenci a gratulanty:-).
Krásný zbytek soboty a příjemnou neděli všem!

17 komentářů:

  1. Je,Peto,to je dobrot,to ja se taky tesim,az nafotim oslavu a dorty dvojcat,planuji i takove minidorticky,tak uvidim,zda to vse klapne,pritel chce i udit kuratka a klobasky a syr a chce pozvat i kamarady,takze to bude takova universalni seslost,tak doufam,ze bude alespon trochu slunicko na propojeni obyvaku s terasou.Dorty vypadaji uzasne,jsi sikulka.

    OdpovědětVymazat
  2. Petruš,teda to vypadá krásně.
    S těmi dobrůtkami a dortíky jsi mi udělala takové chutě,že jsem prostě musela taky něco ukuchtit.
    Máš to moc hezky nachystané a já už se moc těším na další fotky!

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Peti, tedy to jsou chutě ... takových dobrot. Já budu také dnes chystat takovou malou oslavičku - máme s manželem v pondělí 7leté výročí, tak jsme si koupili vínko a upatlám nějaký ten chlebíček, nakrájím sýr ... No nebude to tak načančané jako u vás, ale hlavní je ta snaha. Snad?
    Hezký den ... Věra
    P.S. Že bych ještě udělala plněná vejce, úplně jsem na ně dostala chuť. Mňam, mňam.

    OdpovědětVymazat
  4. Teda Petí, výzdoba je perfektní, mě zaujaly ty houby na zdi zavěšené. :-) Ale i ty dýně, které dělal Lukášek jsou perfektní. :-)
    No a stůl, co k němu napsat? Naprostá nádhera!!!! To je dobrůtek!!!!!!! Petí, ty jsi si tolik vyhrála, ty dorty, co kluci mají, tak ty jsou nádherné! Ale i dort pro hosty - ten mě úplně navnadil. :-)
    Nebo ježečci z hruštiček, no to je nádhera!!!!! :-)
    Úplně tu slintám - perfektní oslava s překrásně nazdobeným stolem a tolik dobrůtek!!!!!! :-)
    Už se těším, až se podívám na malé oslavence a na celou tu slavící atmosféru. :-)
    Krásný víkend Petí. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Peťo! Musím Ti moc pochválit výzdobu a samozřejmě celé pohoštění! Tech chodů a chutí!!!! A jestli jsi ty všechny dobroty připravila sama, tak chválím dvojnásob... protože tolik toho nachystat a mít u toho dva malé pomocníky.. to je obrovský výkon!!!!! Peťo, užij si krásný víkend!!

    OdpovědětVymazat
  6. Jééé, to byla oslava. Samé dobrůtky. Dobrý nápad s dortíky a společnou oslavou. Ježci jsou super nápad. Těším se na další fotky, jak si to kluci užívali.

    OdpovědětVymazat
  7. Kluci z Pucíkova, všechno nejlepší!!!! Peti ta výzdoba a hostina , to je tedy paráda!! Všechny vás moc srdečně zdravím.

    OdpovědětVymazat
  8. Fukčarinka - haló a kafíčko by jste mě v Pucíkově neuvařili? Všem vám vše nej a hlavně klukům zdravíčko a pohodu.Jo to kafe k těm dortíkům mňam.

    OdpovědětVymazat
  9. Péťo, sváteční tabule přichystaná pro oslavence a hosty je naprosto úžasná. Líbí se mi jak doplňkové dekorace, tak dobrůtky které jsi nachystala. Těším se na pokračování fotoreportáže s oslavy. ;-D Oboum malým Pucíkům gratuluji a přeji všechno nejlepší... :-D

    OdpovědětVymazat
  10. No , to byla teda maxioslava, oběma klukům posílám velkou gratulaci. S tím půleným dortem je to dobrý nápad a ti ovocní ježečci jsou taky parádní.Přeju Vám všem krásnou neděli.

    OdpovědětVymazat
  11. Teda Péťo to je přímo velkolepá oslava, na takovou jsem se pro naše kluky nikdy nezmohla. Jsi šikovná hospodyňka a dokážeš těm svým synkům udělat pomyšlení. Filípkovi gratuluji dodatečně a Lukáškovi s předstihem. Oslavu se museli užít oba jak se patří!

    OdpovědětVymazat
  12. To je tedy slavnostní tabule. Nádhera!!! Jak to všechno při dvou dětech stiháš ??? A těch zajímavých nápadů...Oslavencům přeji všechno nej, nej, nej.....

    OdpovědětVymazat
  13. Úžasná oslava. Krásná výzdoba a ty pochoutky. Jejda, dostala jsem z toho hlad. :D Hlavně, že se oslava vydařila.
    Filípkovi ještě jednou přeji vše nejlepší a Lukáškovi také. :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Teda ,Péťo,připravila jsi klukům nádhernou oslavu,prostřený stůl a ta výzdoba super.Takže ode mně Fífovi i Lukáškovi vše nej....Marie

    OdpovědětVymazat
  15. Peti, obdivuju tvůj elán a kreativitu, připravilas klukům parádní oslavu. A prima je, že se na přípravě podíleli i kluci. Ten rozpůlený dort je bezva nápad.

    OdpovědětVymazat
  16. Naštěstí jsem najedené, jinak bych poslinatala monitor! Tomu říkám tabule!
    Kluci si takovou oslavu určitě zaslouží!
    Hezkou neděli, Peti!
    Helena

    OdpovědětVymazat
  17. Ty dortíky jsou vážně povedené, stejně jako celé pohoštění, moc se mi líbí ježečci... Ale to nic nemění na tom, že by tyhle fotky měly být zakázané, protože kdo má pak vydržet to slintání a ještě k tomu v půl deváté večer, že jo :D.

    OdpovědětVymazat