pátek 12. října 2012

Fík akrobat a poslední přednarozeninové:-)

 Ahoj všichni! Dnes tu opět nemám fotky z oslavy:-), ale ty, které jsem pořídila ještě před oslavou...Hlavním aktérem je Fík ještě coby kojenec, ale spíš svými výkony připomíná cirkusáka...Cílem jeho zájmu se stal malý radiopřehrávač, který máme v pokojíčku na pouštění písniček (mmch písničku Tři čuníci jdou začínám pomalu nemít ráda a při jejím spuštění se mi objevuje mírný tik v oční krajině, hraje nám totiž asi tisíckrát za den - od doby, kdy jsem ji Fífovi zpívala při přebalování - měl na plenách obrázky a na některých právě tři prasátka, tak abych ho zabavila a Lukášovi se písnička zalíbila, takže tu jede víceméně stále:-D)
 Jenže přehrávač je vysoko...tak jak k němu...Fífa si poradí:-)
Přímo to nepůjde, první schodek je moc vysoko...
 Nevadí, najdeme objížďku...Takže hurá na křeslo...
 ...ale odtud na druhý schodek je pořád moc daleko....
 ...tak to vyřešíme šalamounsky a použijeme i ten první...
 ...první meta zdolaná, vzhůru do výšin...
 ...jde to ztuha...
 ...ale je tam!
 A teď už jen navolit písničku a hurá na disko:-D
Fífa vůbec s oblibou šplhá, truhlu s modelínou už jsem musela přestěhovat (byla u polic, kde je na vršku škola z Playmobilu a Fífa si s ní chodil z truhly hrát (to by ani tak nevadilo, jako spíš to, že při hraní se po truhle libovolně pohyboval a jaksi mu nedocházelo, že kde není pod nohama truhla, tam už v tom vzduchu stát prostě nepůjde...)). No takže z výše uvedeného důvodu musí být truhla někde v prostoru...ale i tak láká...



K tomu všemu lumpačení je samozřejmě potřeba se posilnit...Už je pryč doba, kdy se Fífa odmítal stravovat jinak než kojením, teď už si "pořádný" jídlo dá rád...chyba byla ovšem na naší straně, protože jsme nepochopili hned, že Fík prostě nebude jíst ty šlichtičky, co běžně miminka baští, že on chce pořádný jídlo pěkně do ruky...Takhle si pochutnával na večeři, kdy jsme měli hamburgry a hranolky - z hambáče měl jen to masíčko (jedná se o hamburgry domácí, mletá vepřová plec připravená na elektrickém grilu, jen velmi mírně solené a jinak nekořeněné:-)) a hranolky jsou z čerstvých brambor, pečené jen na malém množství oleje v troubě na pečícím papíru...Fífa, ač stále zcela bezzubý:-D, si s tímto jídlem poradil bez problémů...

 "Táááákhla moc mi chutná":-)
 A tady se velkýmu bráchovi zdálo, že malý brácha nějak zapomíná na masíčko, tak pomohl:-D

A aby to tu nebylo jen jako "one man show", tak se připojí i Lukášek a toho teď v poslední době baví skákací panák, venku si je maluje na chodník, tak jsme jednoho vytvořili i doma v pokojíčku, protože v podzimním ošklivém počasí se bude v teple domova určitě hodit:-). Je jen z černé izolepy vylepený na podlaze, žádný zázrak:-)
 Ale plní účel, Luciš může skákat, kdy chce:-)
 Teda pokud malý terorista dovolí a uhne z plochy panáka:-)


Tak, to je pro dnešek vše, přeji vám krásný začátek víkendu a zítra už konečně - slibuju - na vás budou čekat fotky z oslavy:-)

7 komentářů:

  1. Šmarjááá, ten Filípek je opravdu akrobat kaskadér, měla bych strach a děs, že se mi skutálí dolů jak zralá hruška.
    Líbí se mi, jak se pěkně naučil baštit s vámi u stolu, to už opravdu není kojenec, ale velký a šikovný kluk.

    OdpovědětVymazat
  2. Teda ten čas jen letí, nedávno byl Filípek ještě v bříšku a už je z něj takový koumák. Kluci mají doma eldorádo, Lukášek může skákat panáka, Filípek lozit po křeslech a k tomu jim ještě hrají Tři čuníci, co víc si můžou ti malí indiáni přát?

    OdpovědětVymazat
  3. Filipek je opravdovy kluk nic ho nezastavi.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Petí!
    Naprosto tu žasnu, nad Filípkem, jak si fantasticky poradil, aby se dostal k přehrávači! No to klobouk dolů! WOW! :-)
    Koukám na křeslo, asi to zkresluje fotka, ale je to klasické křeslo, nebo zmenšená varianta pro kluky do nádherného pokojíčku? :-)
    Ta truhla je boží, představ si, že by se mi taková nějaká hodila. :-D
    Filípek baští skvěle a strašně se mi líbí fotka, kde Lukášek dává maso Filípkovi, tak jak má vyplazený jazyk! :-) To je super fotka! :-D

    A panák je perfektní nápad, když to Lukáška baví, tak proč ho nemít i doma, že jo? :-)
    Prvně jsem si říkala, že by Peťa panáka na zem namalovala lihovkou?? Ale neboj, to jsem hned zavrhla. :-D Pak mne napadlo, že to bude páska. :-)
    Naše Týnka také moc ráda skáče panáka, ale tam zase ta mladší Nika, je děsný pokušitel a Týnce neustále krade kamínky. :-D Tak to je za chvilku po skákání, neb Týnka se nafrní a už s panákem nemluví. :-)
    Jdu na oslavu a článek výše, už se moooooc těším. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Peti, asi máte doma veselo. Je to o strach tak živé děcko.:-)))

    OdpovědětVymazat
  6. Peti, tak jsem trochu dohnala resty a pročetla pár posledních článků. Jak koukám z Filípka je horolezec. Líbí se mi jeho zapálení pro věc (mytí WC), zúčastnění se výtvarného tvoření, prohlížení dárků atd.
    Z výměny jsi dostala krásné dárečky, zrovna tak jako ze soutěže. Gratuluji ti v výhře i ocenění. :-)
    Filípkovi dodatečně blahopřeji k prvním narozeninám.
    Vám všem přeji pohodovou neděli. :-)

    OdpovědětVymazat