středa 24. října 2012

Dýňové slavnosti v Šebrově

Dnes přináším malou reportáž z návštěvy zahradnictví v Šebrově, kde se minulý víkend konaly dýňové slavnosti - mimochodem velmi povedená akce...jeli jsme s mojí mamkou a klukama...
Odjezd na akci byl poněkud hektický a jak jsme s maminou balily na střídačku obě všechno, stalo se, že Lukášek odjel bez bundy, jen v mikině - proklouznul nám z domu v okamžiku, kdy M. nakládal do auta kočárek, Luciš mu šel donést klíče a už se domů nevrátil, tudíž unikl pozornosti, že je jen nalehko...Všimly jsme si toho s mamkou až na místě, takže jakákoli náprava nehrozila:-D. Nicméně jsem se obětovala a sundala svůj svetr, navlíkla do něj Lukáše a ten si pak liboval, že má taky strašidelný hábit, plášť a byl naprosto spokojen...já mrzla jen chvíli, naštěstí jsme do Šebrova přijeli až kolem desáté a chvíli poté mlhu rozpustilo sluníčko a dopřálo nám svých hřejivých paprsků, takže jsem nakonec nezmrzla:-).
A tady už fotky - Lukáš s dýňovou "nevěstou":


 Mamka obdivovala nádherné podzimní věnce a velmi váhala, jestli si nějaký nekoupit...nakonec odolala, domluvily jsme se, že vyrazíme i na adventní-vánoční prodej na konci listopadu a tam se pak "rozšoupneme":-)


 Lukášek si vybíral dýně na vyřezávání...
 A takhle měli naprosto dokonale aranžované malé ozdobné dýněčky v rámci výzdoby zahradnictví...


 zákoutí před pavilonem určeným pro vyřezávání...
 v pavilonu vyřezávaly i odbornice, nádherná dílka...
 my "ulovili" pracoviště venku, uvnitř bylo moc plno...nakonec bylo to venkovní stanoviště mnohem lepší, na vzduchu, zatímco pod střechou bylo děsný vedro, vydýcháno...tak tady venku bylo úžasně příjemně, hřálo nás sluníčko - nádhera!
 A už vyřezáváme...
 ...dlabeme...

 ...a vykrajujeme...
 Fífa kontroloval obsah odpadního kýble, jestli tam nezůstává nějaký užitečný materiál:-)




 A tady už procházka zahradnictvím po rozplynutí mlhy, počasí vyšlo neuvěřitelně parádně:-)
 Všechny barvy podzimu...

 Tahle keramika byla naprosto nádherná, moc se mi líbila a moooc jsem zvažovala, jestli něco nekoupit...nakonec jsem odolala

 Luciš "popíjí", asi si dává "dýňovici":-D, jeho kolega už je notně unaven:-D
 A vyfotil se i s živou čarodějnicí - už před odchodem domů...
 Před zahradnictvím byla výzdoba také...



My jsme si odvezli 5 vyřezaných dýní, k tomu nějaké ozdobné, nádhernou chryzantému...no to se vám určitě pochlubím v některém příštím článku:-)

17 komentářů:

  1. Ahoj Petí!
    Teda to je úžasných fotek! Těch dýní! No nádhera! A jak to mají všechno perfektně naaranžované, oči jen přechází tou krásou. :-)
    Jééé, Petííí, copak to má Filípek za kalhoty!!!!! :-) Ale vážně jsi vybrala skvělé barvy, Filípek je v nich fantastický. :-) Ty se tedy povedly. :-D

    A líbí se mi Lukášek hned na první fotce, jak sedí vedle nevěsty a jak je takový až zaražený (hlavně ať to nevěsta nemyslí vážně! :-D ).
    A opravdu jste měli štěstí na počasí, dovedeš si představit, kdyby jsi mrzla celou dobu? Už bys teď ležela s chřipkou v posteli.

    Tak já jdu na další články. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárinko, do kalhot jsem se zamilovala na Fleru, však jsem ti o nich psala a musela jsem je nakonec pro Fífu mít, jsou naprosto dokonalý:-D, paní poslala i mega-ultra rychle:-). Naaranžovaný to měli fakt nádherně, jsme se kochali a těším se, až pojedeme na tu adventní výstavu:-). No Luciš byl ze začátku zaražený z těch panáků, nebyl si tak úplně jistý, jestli to není doopravdy a jestli se třeba nepohnou nebo tak:-D. Počasí díkybohu vyšlo, dnes jsem to zas pokoušela, když jsem se rozhodla, že z výletu do Tišnova si uděláme túru a dvě zastávky vlakem jsme šli pěšky - ca 8km, z toho část i dost děsným terénem (místy jsem musela kočárek s Fífou přenášet v náručí, nedalo se projet:-D). Ale zvládli jsme všichni - i Luciš celou trasu ušel, jen já si v průběhu cesty trochu nadávala, co jsem to zas vymyslela za pitominu:-D. A teď tu pomalu tuhnu a začínají mě bolet záda a vůbec všechny svaly v těle:-D. Ještě jsem se "dorazila" na keramice, na kterou jsme začali s Lucišem docházet, zkoušeli jsme dnes vyrobit adventní věnec, tak jsem zvědavá, jestli přežije pobyt v peci:-D

      Vymazat
  2. Peti, to koukám! To byla velkolepá akce! Děti si přišly na své, ale dospěláci určitě také. Moc se mi líbí ta dýňová mozaika. Mějte se tam v Pucíkově famfárově! Já jsem ráda, že se mi podařil komentář.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, tak sláva, že se zadařil komentář, snad už to půjde! Bylo to fakt úžasný, užili jsme si všichni:-)

      Vymazat
  3. Peťul, to byla teda parádní akce! Kdyby bylo něco takového u nás, už bych tam také byla! :-D Na dýně se nemůžu vynadívat, jsou tak krásné... Líbí se mi jak vyřezávané tak i takové jako obyčejně jsou :-)
    Ty naaranžované malé ozdobné dýně, to je tedy dílo, páni! To muselo dát tolik práce! Výsledek ale stojí za to, krása! :-)
    Kluci se na akci pěkně vyřádili, věřím, že je to oba moc bavilo a ostatně Tobě s mamčou také, že? :-) Bylo na co se dívat :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Péťo, to je nádherný výlet. Škoda, že je to od nás daleko. Kluci jsou úžasní, jako vždy. Je vidět, že se oba nenudili.

    OdpovědětVymazat
  5. No páni to je nádhera , tolik dýní pohromadě jsem v životě neviděla.

    OdpovědětVymazat
  6. Peti,tak toto vidím poprvé v životě,tak nádherných dýní.Ale Přiznám se,že na tu fotečku jak jsi na lavičce s pajdulákem,jsem si šla pro jiné brýle,myslela jsem,že takto odpadl tvůj muž.Jsem to ale trubka viď?Lukáškovi se to ohromně líbilo a Filípek ten prostudoval co se dalo - super.

    OdpovědětVymazat
  7. Perfektní akce, tam bych byla ve svém živlu :-)Mám ráda kočky a kočičí dýně mě dostaly :D

    OdpovědětVymazat
  8. Peti, to byl výborný nápad, uspořádat takovou akci. Spokojení byli určitě všichni, děti, rodiče a nakonec i pořadatelé, kteří si tímto udělali dobrou reklamu a ještě si tam určitě spousta lidí nakoupila kytky. Moc se mi to všechno líbí.

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Peti, výlet jste si udělali parádní. Krásné dýńové dekorace, pastva pro oči a užili si to i kluci.

    OdpovědětVymazat
  10. Ahojda, moc hezké foto. V té záplavě oranžové by se mi určitě taky líbilo. Fífa má úžasné kalhotky a Lukáška jsem v Tvém svetru opravdu považovala za oblečeného do kostýmu.
    Prímový den,
    J.=)

    OdpovědětVymazat
  11. Peti, no tak to je nádhera. Moc krásná akce - určitě jste si výlet užili.
    Krásný den ... Věra

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj v Pucíkově! Peti, tolik dýní jsem ještě pohromadě neviděla, je to krása. Děcka si užila krásný výlet a vydlabávání a řezání dýněček. Těch všelijakých postaviček, ať dýňových nebo keramických, dokonce i živá ježibaba, tam by se mně líbilo.
    Mimochodem jsem si všimla, že malý Fifa má krásné usměvavé gatě a ty se mi líbily ze všeho nejvíce.
    Mějte se moc pěkně ....

    OdpovědětVymazat
  13. To je nádhera, já opravdu tiše a upřímně závidím všem na malých městečkách, jak si dokáží vše užít. Velké město je strašně anonymní, nikdo se tu o nic nestará, jen sám o sebe...
    Všechny fotky jsou skvělé, ale ty poslední... super :-D!

    OdpovědětVymazat
  14. Dýňové slavnosti jste si pěkně užili. :-) Líbí se mi malé dýně jako výzdoba.
    Lukášek je šikovný. Zručně se ujal vyřezávání. Filípek dobře dohlíží. :D
    Doufám, že sníh sleze a užijeme si ještě nějaké pěkné dny.

    OdpovědětVymazat