pátek 5. září 2014

Motýlí...

Ahoj všichni!
Pamatujete ještě na naše housenky? Tak pokračuji v motýlím hlášení a můžu prohlásit, že jsme byli úspěšní - na začátku jsme měli osm housenek... Všechny se zakuklily. Jedna kukla zčernala a tím svůj vývoj zřejmě vzdala... Zbývajících sedm asi dva týdny jen tak leželo v lahvi v pergole a nic se nedělo... A pak se začly dít věci... Naši motýlci se rozhodli přijít na svět :-).
První, který se vyklubal, měl nějaké špatně vyvinutá křídla, nepodařilo se mu je narovnat a tak jsme zakusili první neúspěch... Pak se ale situace obrátila a další motýlci se úspěšně vypravili do světa... Nakonec se nám podařilo vypiplat a do světa vyslat pět motýlích "miminek", poslední kukla to totiž taky vzdala, resp. poslední motýlek na tom byl stejně jako ten první - křídla se mu nepodařilo roztáhnout... Ale přesto si myslím, že jsme byli celkem úspěšní, vždyť z osmi housenek pět motýlů - to je krása, co myslíte?
A samozřejmě jsme je fotili...
Kukly těsně před vyklubáním...
 Jak se rodí motýl...
 Kukla poté, co ji opustil vylíhlý motýlek...
A tady už je první krasavec...

 Na první hostinu jsem motýlky pozvala na květ "motýlího keře" :-)

 Lukášek je jen zpovzdálí pozoroval (moc podobnou havěť nemusí), Fíďa se nebál a chtěl se kamarádit, hladit...

Každopádně nás tento pokus natolik zaujal, že na jaře budeme hledat vajíčka a zkusíme si dát repete :-), nezkusíte to také? :-)

5 komentářů:

  1. No pááni Petruš, můžete se zařadit mezi úspěšné chovatele motýlů:-))

    OdpovědětVymazat
  2. Super!Blahopřeji k vypiplání motýlých miminek.-)

    OdpovědětVymazat
  3. Peti,když mě opět zlobí blog,tak se asi na líhnutí motýlů dám,budu mít co pozorovat,takhle pozoruju,že asi brzy přesedlám.Peti,ty a školáčkové mějte hezky týden.pa Miluš

    OdpovědětVymazat
  4. Paráda. Vypestovať si vlastné motýle - po tom som vždy ako dieťa túžila. :)

    OdpovědětVymazat