čtvrtek 3. července 2014

Prázdninová mozaika...

Ahoj všichni!
Dnes rychle odskakuji od učení - zítra mě čeká poslední zkouška tohoto semestru a snad jej úspěšně zakončím a pak se budu radovat z prázdnin a už jen legrácek a aktivit s kluky, věnování se zahrádce atd...
Pro vás tu mám soubor koláží, které ilustrují, co se u nás doma děje, jak si s kluky užíváme prvních prázdninových (pro Lukáška ze školky) dnů...
Začínám Lukáškovým loučením se školkou:


Paní učitelky loučení pěkně připravily, děti zazpívaly a odpřednášely pásmo písniček a básniček, co se ve školce učily, dostaly "medaily" - buď berušku nebo motýlka podle toho, do jaké třídy chodily (naše školka se jmenuje "Na paloučku" a má dvě třídy - právě "Berušky" (tam chodil Lukášek) a "Motýlky".

 Klukům jsem doma přeorganizovala věci a vytvořila "vozík" s výtvarným materiálem, aby měli vše po ruce... Ještě taky v knihovně mají prázdninovou novinku - každý svůj kastlíček s aktivitami, které jim budu každý týden obměňovat a vybírat jiné aktivity (hodně jich stále a opakovaně čerpám z výměn pytlíkovek, kterých jsem se účastnila), které mohou procvičovat... Plán je dál ten regálek vylepšít (je to dávno odložený regál, který jsme kdysi dávno měli v koupelně a dlouho už odpočíval mezi harampádím). Chtěla bych na tu horní konstrukci ještě desku s lištami, aby se ty kelímky s barvami apod. daly nahoru. Stejně tak spodek upevnit zas na desku (už nám chybí jeden ten drátěný koš), aby na desce byly položené ty krabice a zespodu bych ráda kolečka, aby se dal vozík snadno přemisťovat.


Uspořádání "výtvarky" má úspěch, kluci si hned vytáhli razítka a vrhli se na tvorbu silnic s auty a okolím...


 ...Lukášek i na psaní pomocí písmenkových razítek...


... vznikl dopis pro nejlepší školkovou kamarádku, od ní pak dostal druhý den na oplátku odpověď...


No a když jsem byla v tom uspořádávání pastelek, voskovek,... tak ze zbytků právě voskovek jsme recyklovali a tvořili nová písátka - voskovky jsme oloupali z jejich obalů, nakrájeli na malé kousky (to se moc líbilo Filípkovi:-)), naskládali do silikonové formy a v troubě rozpekli do nových voskovek...


Tímto se s vámi pro dnešek loučím a jdu se vrhnout zpět na patopsychologii a všemožné i nemožné poruchy všeho možného :-D, ať zítra do testu aspoň něco napíšu... A o víkendu se na mě těšte, vrhnu se dočíst resty i k vám :-).
Mějte krásný konec týdne!

4 komentáře:

  1. Peťko, zkouška už by měla být za tebou a doufám, že dopadla dobře. Kluci jsou šikovní, jak by ne, když mají takovou šikovnou maminku!! Výtvarný vozík je dobrý nápad. Užívej si prázdnin v pohodě.

    OdpovědětVymazat
  2. Peťo, napiš, jak se Ti podařila zkouška!
    Snad je hned lehčeji bez těch nervů:-))
    Magda

    OdpovědětVymazat
  3. Doufám,že dopadlo vše podle tvých představ.Hodně dlouho jsem tu nebyla,nebylo co číst,ale už ses doufám vrátila.Kluci vyrostli jsou z nich chlapáci.

    OdpovědětVymazat