pondělí 22. července 2013

Nový člen rodiny...

Ahoj všichni,
dnes se jdu pochlubit novým domácím miláčkem... poté, co jsme se neúspěšně pokusili zachránit chycenou andulku nám nezbylo nic jiného, než na nátlak kluků pořídit novou... a tak jsme dnes vyrazili a poté, co jsme neuspěli v oblíbeném zverimexu v Tišnově (pán byl moc ochotný, i doporučil dva chovatele poblíž - ani jeden však neměl aktuálně k dispozici mláďata), jsme dojeli až do Brna, abychom v OC Královo Pole padli mǎlem do mdlob nad cenou 299kč za andulku... To jsme odmítli dát a já si naštěstí vzpomněla na klasický zverimex v zástavbě ve městě... měli jsm eštěstí i s parkováním, kdy jsme našli jediný místo asi deset metrů od zverimexu, ve stínu... no a uvnitř jsme pořídili andulku za cenu zhruba poloviční... a hurá domů, v tom horku odpoledne nic moc cesta, ale zvládli jsme to... Ptáčka Lukáš hned pojmenoval Maxík, příjmení prý Shadowmaster (oboje postavy z jeho aktuálně oblíbených Maxových dobrodružství:-)) a já vám ho nyní představuji fotkou...


9 komentářů:

  1. Krasavec nebo krasavice,nevadí,hlavně,že se líbí klučinům.

    OdpovědětVymazat
  2. Andulka je moc pěkná, já jakákoliv další zvířata k naší kočce odmítám s tím, že Týna nemá ráda společníky a že by nového kamaráda zlobila nebo mu dokonce ublížila. Což je do určité míry pravda. Zatím mi to vychází. Jasně , že by dětičky chtěly spoustu nejrůznější havěti, ale starat se o to budu já a to se mi nechce a ani na to nemám tolik času, kolik by si zvířátka zasloužila.
    Tak ať se ptáčkovi daří.

    OdpovědětVymazat
  3. Je krásný, Peti! Naše děti měly podobného, mluvil a byla s ním legrace. Tak si užívejte!
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Je úplně jasný, že když byla doma klec, nemohla zůstat prázdná. Maxík je moc hezoučký. Taky jsme kdysi mívali doma, napřed kanárka a pak andulku a pamatuji si, jak nás po ránu budila svým křikem. Tak ať se u vás novému členu rodiny, líbí!!

    OdpovědětVymazat
  5. Péťo, krásného kluka (podle modrého nad zobáčkem) jste si pořídili. :-)) Přeji vám pohodové letní dny a radost z Maxíka.

    OdpovědětVymazat
  6. Petí!
    Andulku jste si sehnali parádní! :-) A líbí se mi, jak anduláka hned Lukášek pojmenoval. :-)
    Ale povím ti, že mi spadla brada, když jsem koukala na tu cenu za andulku!!!! :-O
    U nás ve zverimexu jich mají hodně a jsou tu modré, žluté, zelené a měli i bílou a takovou jakoby oranžovou a ta byla přenádherná! :-)
    Tak ať Maxíkovi zdravíčko slouží a ať je s vámi mnoho let - jen pozor na průvany! Ty jsou pro ptáčky osudné a nejčastěji z nich dostávají zápaly plic.

    Mé kamarádky manžel andulky choval a představ si, že některé dokonce naučil pozdravy! Já koukala jako jojo, že i andulka mluví!!!!! :-)

    Petí měj se krásně a ahoooooooooooooooooooj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Peti!
    Andulák je fešák a má i hezké jméno. :-) Kde jsou ty časy, kdy se andulky prodávaly 50 Kč za kus. :D
    Přeji vám, ať vám dělá hodně radosti. :-)

    OdpovědětVymazat