úterý 19. března 2013

Pytlíková výměna poprvé:-)


Ahoj všichni!
Jak se vám líbí letošní jarnění? Já teda přiznávám, že moc nadšená nejsem, sněhu jako teď jsme snad za celou zimu neměli:-(. 30.3. chystám Lukášovi oslavu s kamarády a původně jsem plánovala je aspoň na část oslavy a nějakou zábavu vyhnat ven... Asi musím vymýšlet náhradní plán, protože s přízní počasí se - zdá se - nedá počítat...
Toto jsou prosím fotky od nás aktuálně... Začalo to včera dopoledne tak spíš nenápadně...ovšem po celodenním vytrvalém sněžení nás dnes ráno čekal doslova kalamitní stav, cesta s kočárkem do školky se změnila v peklo a nepěknými slovy na letošní zimu jsem opravdu nešetřila :-D





Ale už k tomu, co dnes chci zveřejnit:-). Vzpomínáte na fotky domečku zavaleného krabicemi? Jak už jsem naznačila, jednalo se o výměnu tzv. "Busy bags", kterou jsme uspořádaly s holkama z jednoho serveru pro rodiče s dětmi, a které jsme hromadně velmi propadly:-D. Celý nápad se objevil na začátku ledna a okamžitě se naplnilo první kolo (12 účastnic)... Toto kolo jsem ani nestihla, nicméně pro velký úspěch bylo okamžitě paralelně vypsáno kolo druhé a následně i třetí... Do těch obou už jsem se procpala:-D.
Co jsou vlastně busy bags, nebo také pytlíčkové aktivity? Jedná se o doma vyrobené edukativní hračky, které jsou zabalený v praktickém pytlíkovém systému a proto jsou vhodné mmj. na zabavení dětí při cestování, čekání u lékaře,... My každé kolo rozdělily na dvě kategorie podle věku dětí - od jednoho do tří let a pak od tří do šesti... My si stanovili limit 12 účastnic v každém kole, každá tedy svůj výtvor vyrobila 12x a získala po proběhnutí výměny 12 různých aktivit:-). Účastnila jsem se obou kategorií:-). A tady mám naše nové aktivity... V černé krabici pro Fíka, ve světlé pro Lukáše... Ještě musíme dořešit nějaký sofistikovaný způsob skladování... Určitě vám tu postupně jednotlivé pytlíky představím...


Dnes přináším první fotky svých výrobků, jedná se o druhé kolo výměny... Pro menší kategorii jsem vytvořila sadu "ledňáků" z filcu a fleecu, které slouží k nácviku barev. Doplnila jsem ještě polevou, aby se dalo ještě dál kombinovat... Pro starší kategorii jsem pak dělala že stejného materiálu, procvičování zlomků - kruhovou výseč jsem udělala že čtyř barev, jednu nechala jako kruh, druhou rozpůlila, třetí rozdělila na třetiny a čtvrtou na čtvrtky... K tomu 12 korálků a základy dělení se mohou dětem pěkně názorně předvést a vysvětlit:-). Tak co, líbí se vám tato myšlenka? Výměna probíhá nadále, už je uzavřené 4. a 5. kolo a svírají se nadšenci do dalšího:-). Takže do konce dubna opět tvoříme dál:-).







12 komentářů:

  1. Ahoj, Peťko, u nás to vypadalo ráno velmi podobně nehezky... do školky jsme sněhem plavali a do práce jsem dojela s 20 minutovým zpožděním... ale mohla jsem být ráda, že jsem vůbec dojela, jiní to štěstí (?) neměli :o) pytlíčková výměna je fakt skvělá, super nápad!!! Hezký den, L.

    OdpovědětVymazat
  2. S tím sněhem je to fakt děsný, u nás začalo padat až večer, ale výsledek je stejný, jak u Vás. Teď taje a dokonce se ukázalo sluníčko. Ta výměna je fajn, ale nechápu, jak s dvěma malýma dětma všechno stíháš.

    OdpovědětVymazat
  3. Ivana me mluvi z duse,pytlikova vymena je bezva napad,ale ja bych se do toho radeji nepustila,abych pak nebyla za nemoznou,ze bych to nestihala vyrobit a rozeslat...atd.

    OdpovědětVymazat
  4. Peťko, to je moc dobrý nápad! Co víc napsat? Musím k tobě poslat naši mamču Ivetku. Moc zdravím!
    Helena-B
    Nějak se mi nedaří na blogspotu vkládat komentáře, snad už konečně budu mít štěstí.

    OdpovědětVymazat
  5. To je parádní nápad, jste holt maminky šikulky :)!
    U nás je stejně, ne-li hůř, mám sněhu už plné zuby, letos to bylo přes tři metry a mně z toho začíná docela hrabat :D.

    OdpovědětVymazat
  6. Škoda že pytlíkové výměny nebyly za mých mladých let:-))))

    OdpovědětVymazat
  7. No já jsem tušila, že to bude něco takového, holky jste fakt mámy s velkým M!
    Moc tě zdravím, Peti!
    Helena

    OdpovědětVymazat
  8. Takové hračky se v obchodě nepořídí a oceňuji i tu ruční práci, stejně jako výborné nápady na procvičování dětí v různých dovednostech. Toto byl fakt skvělý nápad a je prima, že se takle dobře uchytil.

    OdpovědětVymazat
  9. Petí,
    já už jsem o této aktivitě četla i na jiném blogu, kde se děti už učily pomocí hrou a velice mě to oslovilo, takže se moc těším, až nám vše ukážeš, co jste dostali. :-) Jen to místo uskladnění viď? :-) Však já teď řešila něco podobného, no vždyť víš. ;-) Ale už mám vše pěkně poklizené. :-)

    Petí, u nás dnes bylo hotové jaro, teplo takové, že se lidé z bund svlékali. :-)

    Měj se krásně Petí. :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Taky neznám! Ty máš takových nápadů!

    OdpovědětVymazat