sobota 7. července 2012

Rybíz...

Krásný sobotní podvečer! U nás dozrává rybíz a protože letos nepřipravujeme marmeládu (loni nám nadúroda zajistila přes dvacet skleniček, což jsme neměli šanci spotřebovat, tak je dost i na letošek), likviduju letošní slušnou úrodu pozvolna, na pečení, možná připravím i šťávu, ale to uvidíme, jak se bude chtít:-). Takhle sklízíme...tato dávka byla určená na výborný linecký koláč s rybízem a sněhem

 Lukáška samozřejmě mísa v trávě zaujala a tak po koupání se jal ji podrobněji zkoumat...
 Pozorně vybral hrozen rybízu, po kterém nelezl žádný mravenec ani jiný brouček....
 ...a degustoval...

 Ani nevím, co, ale něco ho u toho samozřejmě pobavilo...
 A toto už je konečný výtvor, recept jsem uveřejnila už loni...tady
 Rozkrojený nepůsobí příliš vzhledně, ale je to proto, že je krájen ještě horký, čerstvě po vytažení z trouby...nedalo se odolat:-D, je dost "mokrý", protože jsem tam dala opravdu poctivou dávku rybízu a je nádherně sladko-kyselý...teda byl:-D




3 komentáře:

  1. Hmmm, to vypadá dobře musím juknout na recept - rybíz již mám také zralý. Krásný víkendík ... Věra

    OdpovědětVymazat
  2. Peťko, i my máme stromky s rybízem úplně obsypané, ty už jen neodčkavě čekají na otrhání, ale zatím se k tomu nikdo nemá :-D Nám už rybízová marmeláda pomalu dochází a tak nejspíš letos doplníme zásoby :-) Letos už jsme dělali meruňkovou marmošku :-) ;-)
    Rybízový koláč se sněhem vypadá báječně, to bychom mohli doma také vyzkoušet, rybízu je až až :-)

    OdpovědětVymazat
  3. WOW! Ten koláč vypadá úžasně! Hned bych se zakousla! Já červený rybíz za syrova moc nemusím, je na mě dost kyselý a to už nemluvím o bílém! Ale když se s ním peče nebo vaří, tož to neodolám! :-) Ale nejraději mám černý. :-)
    Petí, ten koláč voní až k nám domů!!!!!! :-)

    OdpovědětVymazat