středa 11. července 2012

Sopka a její výbuch

Ahoj všichni, krásný sobotní podvečer!
Dnes tu mám fotky z přípravy a spuštění sopečného výbuchu. Vyráběli jsme s Lukáškem, podle inspirace jedné netové kamarádky a její holčičky...
Výroba sopky - nejdříve připravit kmen (z ruličky od kuchyňských utěrek, polepená krepákem a listy z barevného papíru a krepáku)

 Jako sopka poslouží lahvička od kečupu, polepená obalovým papírem a pak pískem...

 Hotová nachystaná scéna s hrdým tvůrcem:
A příprava lávy - potřebujeme jedlou sodu,ocet, červené potravinové barvivo...Do sopky nasypeme jedlou sodu, v kelímku smícháme trochu octa s červeným potravinovým barvivem a trychtýřem nalijeme do sopky.
 Trychtýř rychle vyjmeme a sledujeme, co se bude dít...


 Sopka soptí lávu:-)

8 komentářů:

  1. Ach můj Bože, ten čurbes okolo mi připomíná dárek švagrové našemu staršímu - model srdce s červeným potravinářským barvivem. Po prvním pokusu jsem ho schovala tak, že už ho nikdo nikdy nenajde :D.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je dobrý hokus-pokus, Lukášek je nadšený a já se mu nedivím, protože ta sopka opravdu soptí. Povedlo se!!

    OdpovědětVymazat
  3. Děti mají takovou obrovskou knihu s nejrůznějšíma nápadama od výroby drobných dárků přes kouzla až po vaření a myslím , že ta sopka tam je taky . Ale ještě jsme ji nezkoušeli .

    OdpovědětVymazat
  4. Nádhera, úžasný, paráda!!! Palma je nádherná a sopka chrlící lávu je ještě hezčí. Hned ráno ukáži fotografie našemu Jendovi. Myslím, že i když už je mu 13, bude z tohoto experimentu nadšen. :-D

    OdpovědětVymazat
  5. WOW!!!!!! Tak to se vám neskonale povedlo!!! Jste tolik šikovní! :-) Petí, miluji, jak se klukům věnuješ, zde je prostě vidět, že jsi si děti přála proto, že je máš ráda a ne proto, abys jen mohla říkat, že máš děti. Mám kolem sebe spoustu mamin, ale jako mámy se nechovají. :-( u tebe je mi skvěle, když vidím, jak jsi sice hotová, unavená, ale pro ty své kluky svěží, šťastná a perfektně si s nimi hraješ!!!! Nádhera!!! A Petí - děkujiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!! <3<3<3
    Dorazilo vše v pořádku a je to překrásné!!!!!!!! :-) Děkuji moc moc moc. :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Peti super, to budeme muset také vyzkoušet ... Věra

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Péťo, jsi úžasná máma. Obdivuji, jak se klukům věnuješ. Budou mít krásné vzpomínky na dětství. :-D Výborný nápad se sopkou. :-)

    OdpovědětVymazat