neděle 8. července 2012

Nedělní oběd a Fífa u stolu...

Dnes jsem vám vyfotila náš dnešní oběd:-) - sekanou s br.kaší a zeleninou...sice za oblohu by současní gurmeti v čele s Pohlreichem trhali hlavy:-D, ale protože jsem neměla dost zeleniny na salát, tak jsem si vyhrála s jejím připravením na talíř:-). Recept na sekanou snad ani netřeba dávat, každá hospodyňka si snad připravuje podle svého osvědčeného, tak berte foto jen jako inspiraci na některý z obědů:-)

U oběda nám asistoval u stolu i Fífa...běžně ho míváme "odloženého" v lehátku, kde dlabe křupky, aby vydržel, než se najíme...tentokrát ho M. položil do kočárku a ten dal ke stolu, Fífa naznal, že ležet je nuda, že si na nás pěkně posvítí...a tak si našel pro sebe pohodlnou polohu na kolínkách a byli jsme po celou dobu obědu pod jeho ostřížím dohledem...Křupky zvládl ládovat i tak:-)





 Oběd měl úspěch i u Lukáše, zvládnul spořádat celou porci:-), tatínek mu totiž řekl, že kdo nesní, bude mít přezdívku "smradlavá bačkora" a to se mu nějak nelíbilo:-)

Tak přejeme příjemný zbytek parného tropického dne, dnes jsme dopouštěli do bazénu studenou vodu (měli jsme ji už hodně vycábrané ven, tak aby bylo v čem řádit) a po dopuštění studené vody má voda u hladiny 37stupňů, na dně 29stupňů, takže po promísení vznikne jistě moc příjemná teplota...jdeme to ozkoušet:-). Užijte si neděli a do dalšího týdne ať vás čeká jen příjemno:-)

9 komentářů:

  1. Zdravím Peti a přeji příjemné zchlazení v bazénu. Filípek v kočárku vypadá roztomile. U nás se chystá na bouřku, tak mě to zahnalo domů.
    Prímový zbytek neděle,
    J.=)

    OdpovědětVymazat
  2. Oběd vypadá lákavě. A Fífa je super.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Peťo, kluci si určitě pochutnali!! A koukám, jaký další krásný list z kalendáře jsi pro nás nachystala:)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Peti,Filípek je spokojený,když na vás pěkně vidí.V bazénu bylo ty poslední horké dny velice příjemně,i když voda u nás měla 30 stupňů.Hezký večer Marie

    OdpovědětVymazat
  5. aHOJ PETRUŠ!!!!
    Tak hlásím,že voda v našem bazénu měla dneska k večeru 29 stupňů a skočili jsme do ní,jen co jsme docestovali.Byli jsme cestou strašně unavení a vůbec jsme nejeli domů,ale rovnu na zahradu do bazénu.A po osušení jsme vyrazili pro melouna.
    Petruš,ta vaše nedělní mňamka vypadá kouzelně.No a oba kluci jsou jak vidím dobří strávníci.
    Zdravím celý PUCÍKOV!!!!!

    OdpovědětVymazat
  6. Taky bych talíř vylízala, že by nezbyl ani drobeček, oběd vypadá moc chutně! ;-) Filípek je šikulka, za chviličku se bude dožadovat pravidelného sezení u stolu, je to zlatíčko, že mu ke spokojenosti stačí ty křupky a u stolu už vypadá, jak velký chlapík. :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Péti, krásné fotečky:-) Hnedka bych si sekačku dala, mňam. Dobrý tip na obídek u nás, sekaná má většinou úspěch:-) A Fífa je kouzelnej, jak na vás dohlíží, není nad to mít vše pod kontrolou:-) Mějte se krásně.

    OdpovědětVymazat
  8. Mňam, ty teda umíš dělat po neděli chutě...

    OdpovědětVymazat
  9. Petí,
    mňam mňam! Také jsme měli nedávno sekanou a také s kaší. Já si myslím, že stejně k sekané není lepší přílohy, než kaše. :-)
    Filípek je úžasný, jak se na vás kouká, určitě byl nadšený, že je s vámi u stolu. :-) Lukášek je šikulka, to naše holky si to dnes sestersky rozdělily, Týnka snědla brambory (od mala je miluje na všechny způsoby) a Nika snědla květák (ta sní všechno! :-D ).
    No a já měla dnes k obědu šopský salát (mňam!!!!), ale musela jsem si ho sama udělat - což dělám pokaždé. :-) Naštěstí ty dvě naše žíraviny o šopák nestojí, tak mi z něho ujedl jen bratr. :-D
    Takže jsem ho měla i před chvilkou k večeři. :-)

    OdpovědětVymazat