čtvrtek 5. července 2012

Kuchyňské zákoutí

Ahoj všichni!
Doufám, že si krásně užíváte volných dnů, které tento rok připadly naprosto krásně na čtvrtek-pátek, takže super prodlužují víkend:-). Nám je to docela jedno, já jsem doma na mateřské pořád, Lukáš má prázdniny už dlouho:-) a M. má v práci celozávodní dovolenou vždy celý červenec, takže svátek-nesvátek, jsme doma v kompletní sestavě...teda ne moc, M. jezdí do lesa obstarat dříví na zimu a má další "pohledávky", takže se doma zdržuje jen sem tam, ale nechodí klasicky do práce...
Já tu pro vás dnes mám jen pár fotek z kuchyně...Konečně jsem si totiž koupila nádobku na jar, nelíbí se mi v té plastové lahvi, takže mám takovou tu nádobku, co se používá v koupelně na tekuté mýdlo, u nás má místo v poličce nad dřezem:
 Společnost ji dělá melaninové prkénko z Kik, které se mi moc líbí a hodí se tam:-), dvě malá mýdelka Cath Kidston, úžasně voňavý a příjemný krém na ruce z kolekce Vintage, který má moc povedený obal (vše koupeno v krásném krámku v Tišnově:-)) a bytový parfém z Manufaktury, vůně grep a verbena...

Krém na ruce a mýdélka:



 A tady pokračuje závěsný systém od poličky dále...cukřenka a srdíčková miska od Lenky Hložkové, mísa na těsto Ib Laursen (mmch, už mám dvě:-D, M. zkonstatoval, že nechápe, jak jsme bez ní vůbec mohli existovat, protože - jak jsem do nich zamilovaná - tak je denně využívám, na meloun, rybíz, těstovinový salát, míchaná vajíčka,...) a bambusové prkýnko na zeleninu, na něm háčkovaná dečka od Lenky-včelky:
 A na druhé straně zátiší "kávostroj" a nezbytné maličkosti k němu - hrníčky větší, menší, nejmenší a zásobní plechové dózy, ve kterých je moje ranní káva, Lukáškovo Chococino a Nesquik kapsle a v poslední mám Caro
 A takhle právě využívám mísu na meloun, tohle je dávka, po které se u nás denně jen zapráší:-)
To je pro dnešek od nás vše, díky za vaše krásné komentáře, mějte krásné letní dny a užijte si zbytek dloooouhého víkendu:-)

14 komentářů:

  1. Ahoj Peťo, moc Tě zdravím! Věcičky máš v kuchyni moc krásně uspořádané!!! Užívejte sluníčka!

    OdpovědětVymazat
  2. Hojda, máš to v kuchyni moc hezké. Líbí se mi to sladění kytiček na prkýnku a krému. Cukřenku už obdivuji dlouho, taky bych si chtěla nějakou takovou pořídit. Viděla jsem dokonce s kytičkovým sypátkem.
    A co to máš za spolek slepiček na skříňce?
    Útulno je u Vás, to se hned jinak vaří, že? My teď máme v kuchyni hrozně teplo, což je hrůza, honí mě mlsná na koláč a sušenky, ale mám zákaz pečení. :)))
    Mějte se krásně, jinak na dřevo chodíme taky... Těžko uvěřit, že někdy bude chladněji... ;)
    J.=)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitu, ta cukřenka je od Lenky Hložkové, ta právě dělá i tu kytičkovou, mě se víc líbila ta srdíčková:-). Ty slepičky na skříňce mám už strašně dlouho, jsou původně na zavěšení na takovým drátku, já je mám tak posazený, ani nevím, odkud a odkdy je mám, fakt už dlooouho:-). Vaří se dobře, jen kdyby se tím vařením nedělal takový borčus:-D. My máme v kuchyni taky dost teplo - je to místnost orientovaná na jih, celkem s velkým oknem...ale stejně si nedám pokoj a vařím (to mi nic jinýho nezbývá:-)) a peču, zrovna zítra se znovu chystám na rybízový linecký koláč se sněhem, ten miluju:-). Nj, kdyby se tak trocha toho tepla ze současnosti dala "deponovat" a pak v domečku uvolnit v takovým listopadu-prosinci...to by bylo ideální:-D

      Vymazat
    2. Popravdě řečeno, začínám ulítávat taky na srdíčka... ;) Takže teď mám dilema, kterou cukřenku si objednat. :)

      Vymazat
  3. Ahoj Petruš!!!!
    Moc pěkná kuchyňská zátišíčka!!!!
    O tom,že dávkovač na tekuté mýdlo se dá použít i na jar a že vypadá daleko líp,než plastová láhev taky něco vím.
    Na mísy na těsto se dívám už dlouho,ale zatím žádnou nevlastním.
    Taky by mě zajímalo,jestli je vůně z Manufaktury voňavá a jestli jde v kuchyni cítit...nedávno jsem se na ni dívala

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blani, vůně z Manufaktury voní pěkně, provoní celkem dobře, jen nečekej, že by vydržela vonět nějak extra strašně moc dlouho...asi tak jako různé osvěžovače vzduch ve spreji, s tím je to srovnatelný, ale je to takový mnohem hezčí balení a působí tak příjemně už od pohledu:-). Ty mísy na těsto jsou skvělé, fakt je využívám denně, děsně se mi líbí a dobře se mi s nimi pracuje:-)

      Vymazat
  4. Petro moc hezké zátiší a ten meloun vychlazený dala bych si hned. Fukčarinka

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Peti, moc krásné!!! Na cukřenku od Lenky mám také spadeno(no mám vypsáno asi deset věcí,ale musím pomalu,aby manžela nekleplo).
    Přeji Vám v Pucíkově krásné dny!!!

    OdpovědětVymazat
  6. Peťo, moc hezké, obdivuju nápad s nádobkou na Jar, taky nemám tu plastovou lahev ráda, asi se po tobě budu opičit. Vychlazený meloun bych si dala, u nás je opět po celonočním dešti a bouřce, zase pěkné vedro.

    OdpovědětVymazat
  7. Petí! Aaaaaach!!!! Tolik krásy! :-) Úplně se v ní vidím jako paní domu. :-) Je nádherná, miluji ty detaily a všechny děsně důležité věci. :-) A musím říci, že hlavně díky tobě přicházím hooodně na chuť bílého porcelánu. :-)
    Meloun se u nás jí také ve velikém množství, pěkně vychlazený. :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Peti, máš v kuchyni pěknou porci romantiky. Musíš ty chlapy trochu vyvážit, no né :o)
    Přeji všem u vás pohodové dny, Helena

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Péťo, posílám pozdravy k vám domů. Pokochala jsem se fotkami z posledních příspěvků a přeji vám krásné sluníčkové dny ... Věra

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj Péťo, máš v kuchyni nádherné věcičky. Takové maličkosti dělají v bytě příjemně a útulně. :-D Zdravím v Pucíkově a přeji krásné a pohodové dny. ;-)

    OdpovědětVymazat