sobota 21. července 2012

Kluci "jedlíci" a opět malinko z kuchyně

S Fífou stále "bojujeme" s jídlem...jakmile dostane jídlo "pro velké", tak po tom je jak ďas, ale šlichtičky pro miminka nejsou nic pro něj:-). Takhle se "trápil" u banánu s jogurtem...
 Snědl s bídou tři lžičky a dál ani ťuk, odmítal otvírat pusinku a prostě se do něj víc nedostalo...naštěstí se bašty ujal Lukáš a zbytek svačinky "dorazil"
 Hrál si u toho na Fífu a děsně se šklebil:-)


 Výraz vrcholného blaha u Fífy při položení na hrudník na odbrknutí po kojení...
 A ještě tu mám pár drobností opět z kuchyně, které mi dorazily a udělaly radost do mé bílé sbírky...tenhle kohout je terinka, těším se, až v něm zkusím upéct domácí paštiku:-)
 a v pozadí malé mističky a mini-koláčové formy
 Nové přírůstky přijdou do skříňky, kterou jsem si vyhrála na Aukru a která bude muset projít renovací, ještě nedorazila, pak se určitě pochlubím (snad bude čím:-D)
 A toto mám do sady k hrncům na vaření, které už jsem vám ukazovala, v té polévkové míse mám schované kapsle do "kávostroje", za ní je pak mlýnek se skořicovým cukrem a v krajáčku na smetanu porcelánové lžičky do hrníčků na presso:-)
 A nová "mýdlenka" (původně by to měl být takový ten talířek na odkládání čajových sáčků) a mini-mýdélko Cath Kidston, které mám na dřezu...

11 komentářů:

  1. Petí, Filípek je úžasný! Ale třeba rozmačkaný banán s piškoty mám tuze ráda. :-) Lukášek umí svého brášku bravůrně napodobit! :-D A dostal mě blažený výraz Filípka, kde je u tebe a čeká se na odbrknutí! Tak to je úchvatné!!!! :-)
    No a tvá překrásná sada! Sedím a zírám, fakt! Někdy se při tom zírání nechám vyfotit a tu fotku ti pošlu mailem, se nasměješ! :-) Já jsem úplně paf! Nádhera! Terinka mě dostala! Pak určitě napiš, jaká paštika byla, až jí vyzkoušíš. :-)
    A jsem zvědavá na tu sadu, co máš z Aukra. :-)
    Přeji krásnou dobrou noc. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Kdyz ono to s tim jidlem ja tak trochu slozite ,poradne jidlo ma chut a proto mu to chutna ale ty detske nejsou prece pro Filipka. Lukasek umi krasne napodobovat.Kohou do bile sbirky je paradni.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Peťo, okáčci mě vždycky dostanou! Moc krásně s eti rozrůstá Tvoje sbírka bílého porcelánu!!!!

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Peti, všude stejné. Vojtík na "dspělácké jídlo" také přešel daleko dřív než Vašík. A když mu pěkně šmakuje, tak říkám - "ty máš štěstí, že seš druhé dítě, Vašík ve tvém věku by tohle nedostal". Jo když to ti menší vidí u starších, hůř se dodržují nějaká pravidla. I když jsou věci, přes které u nás prostě nejede vlak a pevně si za nimi stojím. Některá jídla prostě nesmí. A nové věcičky do kuchyně jsou parádní ... krásnou neděli Věra

    OdpovědětVymazat
  5. Ahojky Petruš!!!!!
    Kluci jsou zlatíčka už od pohledu a oba vám moc krásně rostou a prospívají.
    Tvoje bílá sbírka se parádně rozrůstá a líbí se mi všechny tyhle kousky.
    Kohout je perfektní a doufám,že dáš recept na tu domácí paštiku.

    OdpovědětVymazat
  6. Peti, když ty tak dobře vaříš, tak se nediv, že ty miminkovský dobroty Fifovi nejedou :o)
    Jinak krásné nákupy, hlavně ten kohout, ten tedy je!
    Moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
  7. Milá Péťo, Fífa je poklad a mě baví, když jí šlichtičky ;-). Ale co si budem povídat, knedlo vepřo zelo je pro pořádnýho chlapa nutnost, tak už to zkus pochopit, jo mami?! ;-))) Jsi krásná maminka!
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  8. Krásné drobnosti...a i jinak paráda...mějte se...

    OdpovědětVymazat
  9. Tolik krásných věcí... A ty máš ráda něžnou bílou, žeee???? Kluci jsou šprýmaři....

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj v Pucíkově! Hledím, jak děti krásně rostou. No bodejˇ, když jim maminka připraví takovou dobrou papu. To já bych se nenechala moc dlouho pobízet. Hlavně, že by mi to někdo připravil, pořád doma chystám jenom já, já, já....
    Vidím Peti, že si pěkně krášlíš svoje bydleníčko, pěkné věcičky.
    Tak se tam mějte a pěkně papejte!!!

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj Péťo, kluci jsou prímoví.Aspoň , že máš někoho, kdo to po Fífovi rád dobaští a ještě u toho dělá legraci. A z nádobí se mi moc líbí ta polévková mísa. Péťo, mějte se doma všichni moc krásně

    OdpovědětVymazat