sobota 4. května 2013

Kynuté těsto bez kynutí

Ahoj všichni!
Dnes přináším po dlouhé době představování aktivit pro děti recept... Tentokrát na mé - v poslední době - velmi oblíbené kynuté těsto bez kynutí. Je to úžasné těsto, krásně se s ním pracuje, nečeká se na vykynutí a chuťově je výborné:-). Používám opravdu často, jak slanou, tak sladkou variantu... Dnes si představíme tu slanou, na plněných rohlíčcích...

Potřebujeme:
250ml mléka,
200ml oleje,
2 žloutky
500g hladké mouky (já s oblibou kombinuju hladkou, celozrnnou nebo celozrnnou špaldovou či grahamovou)
1 kostku droždí
trochu soli

Ze všech surovin vypracujeme těsto (používám pekárnu:-)). Těsto necháme jen promíchat a hned s ním pracujeme... na rohlíčky rozdělím tuto dávku na 1/3 a každou rozválím na kruh. Ten pak rozporcuji na 8výsečí, jak je patrno z obrázků. Na každou pak potřu trochu kečupu nebo "omáčky" z pasírovaných rajčat s česnekem,oregáno, potom plátek šunky a tvrdého sýra. od širší strany zaroluju a vytvaruju rohlíček. Na plechu pomašluju vajíčkem a posypu solí či semínky. Peču na ca 160st. do zezlátnutí. Nafocenou dávku jsme připravovali s kluky pěkně v pergole užívaje si jarního počasí:-). Ať vám chutnají tak, jako mají úspěch u nás!
Přeji všem krásný zbytek sobotního (pod)večera a pohodovou neděli:-)








9 komentářů:

  1. Fukčarinka - Petro pročetla jsem zameškané, obdivuji co vše při dvou dětech stíháš. Já včera hlídala tři vnuky a bylo toho dost. Těsto určitě vyzkouším. Foto jako lákadlo funguje skvěle.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Péťo,rohlíčky vypadají móóóc jedle,určitě je vyzkouším.

    OdpovědětVymazat

  3. Ahoj Peti chvilku jsem Tvůj blog zameškala a vidím jaké pokroky kluci dělají, jsou šikovní a spokojení, bodejď by né když mají tak šikovnou maminku.Těsto mě zaujalo určitě vyzkouším.Přeji Vám krásné májové dny. Luďka

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to teda vypada mooooooc dobre.

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Petí!
    Tak koukám na recept s otevřenou pusou! My jsme si teď strašně moc oblíbili italské chlebové placky (podle Verunky), ale jak tak koukám na ty plněné rohlíčky, určitě neodoláme! :-) Recept zapisuji!!!!! :-)
    Mňam mě se zbíhají sliny!!!!! :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Peťi, fakt je to bez kynutí?! To by bylo super. Mám podobný recept, ale těsto vyndávám z pekárny až po hodině a půl. Tohle by bylo 100x lepší a rychlejší! Jůůůů... J.=)

    OdpovědětVymazat