Ahoj všichni!
Dnes přináším po dlouhé době představování aktivit pro děti recept... Tentokrát na mé - v poslední době - velmi oblíbené kynuté těsto bez kynutí. Je to úžasné těsto, krásně se s ním pracuje, nečeká se na vykynutí a chuťově je výborné:-). Používám opravdu často, jak slanou, tak sladkou variantu... Dnes si představíme tu slanou, na plněných rohlíčcích...
Potřebujeme:
250ml mléka,
200ml oleje,
2 žloutky
500g hladké mouky (já s oblibou kombinuju hladkou, celozrnnou nebo celozrnnou špaldovou či grahamovou)
1 kostku droždí
trochu soli
Ze všech surovin vypracujeme těsto (používám pekárnu:-)). Těsto necháme jen promíchat a hned s ním pracujeme... na rohlíčky rozdělím tuto dávku na 1/3 a každou rozválím na kruh. Ten pak rozporcuji na 8výsečí, jak je patrno z obrázků. Na každou pak potřu trochu kečupu nebo "omáčky" z pasírovaných rajčat s česnekem,oregáno, potom plátek šunky a tvrdého sýra. od širší strany zaroluju a vytvaruju rohlíček. Na plechu pomašluju vajíčkem a posypu solí či semínky. Peču na ca 160st. do zezlátnutí. Nafocenou dávku jsme připravovali s kluky pěkně v pergole užívaje si jarního počasí:-). Ať vám chutnají tak, jako mají úspěch u nás!
Přeji všem krásný zbytek sobotního (pod)večera a pohodovou neděli:-)
Fukčarinka - Petro pročetla jsem zameškané, obdivuji co vše při dvou dětech stíháš. Já včera hlídala tři vnuky a bylo toho dost. Těsto určitě vyzkouším. Foto jako lákadlo funguje skvěle.
OdpovědětVymazatAhoj Péťo,rohlíčky vypadají móóóc jedle,určitě je vyzkouším.
OdpovědětVymazatAhoj Peti chvilku jsem Tvůj blog zameškala a vidím jaké pokroky kluci dělají, jsou šikovní a spokojení, bodejď by né když mají tak šikovnou maminku.Těsto mě zaujalo určitě vyzkouším.Přeji Vám krásné májové dny. Luďka
Fakt že bych si dala:-)))
OdpovědětVymazatTak to teda vypada mooooooc dobre.
OdpovědětVymazatPeti, ty mi děláš chutě! :D
OdpovědětVymazatAhoj Petí!
OdpovědětVymazatTak koukám na recept s otevřenou pusou! My jsme si teď strašně moc oblíbili italské chlebové placky (podle Verunky), ale jak tak koukám na ty plněné rohlíčky, určitě neodoláme! :-) Recept zapisuji!!!!! :-)
Mňam mě se zbíhají sliny!!!!! :-)
opsáno, vyzkouším, díky
OdpovědětVymazatAhoj Peťi, fakt je to bez kynutí?! To by bylo super. Mám podobný recept, ale těsto vyndávám z pekárny až po hodině a půl. Tohle by bylo 100x lepší a rychlejší! Jůůůů... J.=)
OdpovědětVymazat