Ahoj všichni! Nevěřícně koukám, že už jsou to dva týdny, co jsem nepřidala žádný článek... Důvodů je povícero... jednak stále ten známý - chybí mi počítač, na kterém psát články a přidávat fotky je potěšením:-). Dále i hezké jarní počasí, kdy jsme stále převážně venku a stále se něco děje:-).
Pokusím se přesto přidávat častěji:-).
Dnes to nahradím opět něčím do bříška... tentokráte kusem flákoty:-).
Opakovaně mě zaujal Zdeněk Pohlreich i Roman Vaněk, když opakovaně zmiňují a vychvalují hov. líčka... já dosud s tímto masem neměla žádnou zkušenost, nikdy jsem se k němu nedostala... a nyní jsem zjistila, že náš místní řezník je má běžně k prodeji a dokonce na hovězí maso za více než přijatelnou cenu:-). A tak jsem se toho nebála a zkusila je:-).
Skončilo to úspěchem a proto vám dnes přináším recept;-).
Koupila jsem dva kusy hovězích líček (bylo to necelé kilo masa) a dala se do díla:-).
Začala jsem den předem večer, poučena studiem internetových zdrojů, že líčka potřebují delší přípravu a nejlépe chutnají rozležené druhý den:-).
Takže jsem si připravila kořenovou zeleninu - jednu mrkev, menší petržel a kousek celeru, k tomu přidala cibuli a vše nakrájela na malé kousky... Na sádle jsem osmažila maso nakrojené na menší kusy (ale větší než třeba na guláš), vyjmula ho a ve výpeku nechala zesklovatět cibuli. Pak jsem vrátila maso, přidala zeleninu, osolila, opepřila a zalila červeným vínem a vývarem. Celé jsem šoupla do trouby a asi dvě hodiny pekla-dusila pod poklicí. Poté jsem troubu vypnula a spokojeně šla spát, maso jsem nechala v zavřené vyhřáté troubě. Druhý den bylo maso nádherně měkké a tak stačilo jen rozmixovat zeleninu s výpekem na šťávu/omáčku a pokrm ohřát. Podávala jsem s bramborovou kaší a na másle orestovanou kořenovou zeleninou.
Dobrou chuť!
Ahoj Petí!
OdpovědětVymazatA jaké masíčko bylo? :-) Jak koukám na fotky, určitě se rozplývalo na jazyku. :-)
Mňam mňam bramborová kaše. :-)
Já jsem si také říkala, kdepak tě máme, ale je pochopitelné, že když je venku hezky, že člověka to táhne ven. :-)
Petí mějte se krásně - na zítřek straší s deštěm!
Ahoooooooooooooj!!!!!!!!! :-)
Peti, právě na popud oněch pánů je manžel někdy v zimě dělal poprve, a určitě ne naposled, mňam.
OdpovědětVymazatMěj se hezky, pa Helena
No to bych si dala, včetně té zeleniny! Musím se poptat na ta líčka i u nás, díky za tip!
OdpovědětVymazatTeda vypadá to dobře:-))
OdpovědětVymazatAhoj Peti!
OdpovědětVymazatTo mi nedělej! Vystavuješ tu takovou dobrotu, když jsem ještě nesnídala. :D Masíčko se muselo jen rozplývat na jazyku.
Přeji hezký a pohodový nový týden. :-)
Ahoj Peti, moc Tě zdravím! To musela být úžasná dobrůtka!!!
OdpovědětVymazatTak to tady na líčka a na vnitřnosti (vyjma jater) můžu zapomenout :-( Hned bych si dala :-)
OdpovědětVymazatThe box of the camera includes Camera Body, Rechargeable Li-ion Battery EN-EL14, Battery Charger MH-24, Audio Video Cable EG-CP14, USB Cable UC-E6,
OdpovědětVymazatEyepiece Cap DK-5, Rubber Eyecup DK-20, Strap AN-DC3, Accessory Shoe Cover BS-1,
Body Cap BF-1B, View - NX 2 CD and a User Manual. Monty Alexander has written many articles on digital cameras -
canon digital cameras, nikon digital cameras, Samsung digital camera etc.
If your camera is not displayed as a drive letter when connected to your PC you may try with a digital camera
card reader.
Also visit my site ... nikon d7100
Petí, smím si prosit plný talíř a pak ještě nášup? ;-) Vypadá to úžasně, ty jsi zkrátka hospodyňka snů.
OdpovědětVymazatTvá Vivi
Vypadá to skvěle!!! Co máme domácí hovězí, tak jsem mu také přišla na chuť, s pomalým pečením, dušením v kachlákách mám skvělé zkušenosti, jen nesmím být netrpělivá- prostě jak píše, udělat základ, přiložit a nechat dozrát, rozsýpá se...dělám to také tak a je to úžasné!!!
OdpovědětVymazatHi there very cool blog!! Guy .. Excellent .. Superb .. I will bookmark your website and
OdpovědětVymazattake the feeds additionally? I am happy to find a lot of useful information here in the submit,
we'd like develop extra strategies in this regard, thank you for sharing. . . . . .
My web blog :: 5 year anniversary
Péťo, vypadá to výborně, krásně jsi pokrm naparádila, určitě vyzkouším.
OdpovědětVymazatHezký, sluníčkový víkend IVA
Ahoj Peti už je to nějaký čas co jsem u Tebe nebyla,dnes je neděle trochu odpočívám a tak jsem si začala prohlížet blogy.Pěkně od začátku,Peti strávila jsem hodinu u Tebe na zahrádce ,a nemohla sem se odtrhnout kolik máš krásných kytiček a jak Ti to pěkně všechno kvete,jsi všestranně nadaná a pracovitá super recepty .Moc se mi u Tebe líbilo zdravím Vás celou rodinku a budu se ráda vracet!
OdpovědětVymazatAhoj Péťo, občas k tobě nakouknu. Nějak nestíhám a proto nepíšu komentáře. Tvoje příspěvky jsou také jen občasné - děti tě určitě plně zaměstnávají. Zdravím a přeji celé rodině pohodové letní dny.
OdpovědětVymazatPeti, chybíš nám tu. Copak je u vás nového a jak se pořád máte? Věra
OdpovědětVymazatAhoj Petro věděla jsi, že slovo Petra vzniklo z latinského slova Petrae které v překladu skálou znamenalo? Co by jsi řekla na výměnu odkazů s mým blogem Petra Jordánsko Jirka.
OdpovědětVymazat