Ahoj všichni! Tak dnes ten slíbený recept na koláče bez kynutí.
Těsto jsem nechala umíchat v pekárně ze:
500g polohrubé mouky,
1 kvasnic,
2 dcl oleje,
2,5 dcl mléka,
8 kostek cukru (použila jsem 8 čl cukru),
2 žloutků
a špetky soli.
Těsto se nechá jen umíchat a hned se vyjme a zpracovává... Rozdělila jsem na malé kousky a ty pak "vytáhla" rukama na placky, naplnila tvarohovou nádivkou a pokládala na plech s pečícím papírem. Až bylo hotovo, do každého koláčku jsem lžičkou udělala ďolík a do toho dala lžičkou povidlí. Nakonec prosýpáno drobenkou a šup do trouby... Pekla jsem na ca 160 st. do zrůžovění. Na fotkách je i Lukáškova várka, kterou si vlastnoručně vyráběl:-)
No ja snad vytahnu ze spajzky tu svou staronovou pekarnu a zacnu delat testo v ni,to je krasa a tak vcelku jednoduche,i kdyz vim,ze i sebelehci jidlo chce svuj cas a s detmi me i parky nekdy prasknou,kdyz se jim v urcitou dobu musim venovat.Peti,ale krasa,hned by jsem ochutnala a Lukasek je moc sikovny pomocnicek,kdepak byl dalsi Pucinek??
OdpovědětVymazatKáti, druhý pomocníček vylíval naběračku polívky na sporák;-). Je to to včerejší pečení, jak oba seděli na lince:-)
VymazatAhoj Peťo, koláčky se Ti moc povedly a pomocníci jsou dokonalí!!!Já mám na koláčky bez kynutí trošku jiný recept, je ze ztuženého tuku. Takže tyhle olejové musím vyzkoušet!
OdpovědětVymazatAli, těsto doporučuju, pracuje se s ním parádně a koláče jsou výborné, už skoro nejsou:-)
VymazatNa nekynuté mám taky jiný recept, je řidší, těsto se nabírá lžičkou a na plechu se tvaruje skleničkou:-))
OdpovědětVymazatMusim zkusit i ten tvůj:-)
Ajka
No dala bych si, ne že ne :)!
OdpovědětVymazatPetí mňam mňam! Povidla a když se s míchají s tvarohem, to prostě nemá chybu. :-)
OdpovědětVymazatJá budu muset ten recept opsat. A ke všemu bez kynutí, to je bude moci i taťka, i když nevím, zda mu prozradím, že nejsou kynutá. :-D On kynuté buchty nemůže, po nich ho pak pálí žáha, takže nemůže ani takovou dobrůtku, jako jsou langoše. :-)
Hmm, mě se na ty koláčky úplně sbíhají sliny. :-)
Tak se mějte nádherně a ahooooj. :-)
No to koukám, je tam droždí a nemusí to kynout! V předchozím článku jsem viděla, jak se v kuchyni snažili i oba kluci, to pak musí ty koláčky chutnat ještě víc, než kdyby je maminka pekla sama. :-D
OdpovědětVymazatDala bych si a opisuji!
OdpovědětVymazatAhoj Peti, koláčky vypadají báječně a pomocníci jsou naprosto úžasní.
OdpovědětVymazatPřeji Vám v Pucíkově krásný víkend!!!
Ahoj Peťko, podobné těsto používám už léta, ale nechávám vykynout, ještě jednou přemíchám a plním těsto tvarohem a rozinkami, a nahoru dávám rybízovou marmeládu a posýpku. Říkáme jim Hanácké, ale těsto používám i na váínočku, mazanec, bábovku, prostě univerzální.http://yorga.blog.cz/0704/univerzalni-recept-na-kynute-buchty
OdpovědětVymazat