Dnes tu mám receptík na bábovku. Tentokrát kynutou, s ořechovou nádivkou...
Těsto si připravte klidně podle vašeho oblíbeného receptu, já s úspěchem používám tzv. univerzální kynuté těsto na přípravu buchet:
3 dl vlažného mléka,
1/2 droždí,
125 ml oleje,
2 žloutky,
60 g krystal.cukru,
500 g hladké nebo polohrubé mouky,
špetka soli,
možno přidat pro lepší chuť trošku rumu
Tohle těsto připravím - jak jinak - v pekárně. Plnit lze všemožnými nádivkami, tentokrát u nás zvítězila ořechová. Tu připravuju podle postupu mé babičky, jinde jsem se s touto nádivkou nesetkala, většinou se dělají ze spařených ořechů...tahle je úplně jednoduchá, taková hrc-frc:-) a moc dobrá...prostě se jen smíchají mleté ořechy, kakao, moučkový cukr a rozředí se studeným mlékem na hustou kaši...vše od oka a podle chuti. No a vyválíme těsto, natřeme nátěrkou, zabalíme, vložíme do vymazané a vysypané formy na bábovku a pomalu pečeme. Já mám formu hodně vysokou, takže pro jistotu vršek přikrývám alobalem a peču na ca 170stupňů hodinu, aby bylo pěkně propečeno a zvrchu nespáleno. Tentokrát se mi bábovka i moc pěkně vyklopila, takže je docela fotogenická:-)
A moc dobrá;-)
Ahoj Peti, bábovka vypadá báječně!!!
OdpovědětVymazatMoc Ti gratuluji k výhře u Zuzky !!!
Bábovku jsem dělala už na spoustu způsobů(nikdy nezklame!),ale tuhle ještě neznám!!!Díky za receptík!
OdpovědětVymazatJe to tak, bábovka je hezky fotogenická (máš zvláštní tvar formy)a o tom, že je vynikající, ani na vteřinu nepochybuji. Já jen nerada dělám kynutá těsta, budu letos muset napsat Ježíškovi, aby už konečně přines tu pekárnu. :-))
OdpovědětVymazatAhoj Peťo, bábovka se TI krásně povedla!!
OdpovědětVymazatAhoj Peťo, ta se musí rozplývat na jazyku. A to mi připomnělo, mamka dělávala podobnou plněnou perníkem a byla moc dobrá. Musím pohledat recept. Krásný večer ... Věra
OdpovědětVymazatPetro co fotogenická, ale i móc dobrá.Určitě jistě to vím a už není viď? Fukčarinka
OdpovědětVymazatPéťo, máš moc pěknou nejen bábovku, ale i cukřenka v pozadí je moc hezká. Ořechovou náplň mám moc ráda, takže vůbec nepochybuji o tom, že je bábovka vynikající.
OdpovědětVymazatPěťo, úplně cítím jak voní :)
OdpovědětVymazatKynutou makovou milujeme a asi ji brzo zase upeču ;))
Peto to je teda dobdutka,ja ted mam kafe a nic k tomu a ty mas takovou krasnou babovku.
OdpovědětVymazatPeti, tu nádivku určitě vyzkouším, když je podle babičky, bude výborná!
OdpovědětVymazatPřeju krásné dny a moc zdravím, pa Helena
Já si díky tobě a tvým báječným receptům snad tu pekárnu budu přát pod stromeček! Skvělá záležitost ta tvoje bábovka! :))
OdpovědětVymazatPetí! Ořechovou náplní říkáš???? Tak ořechová a maková jsou ty nej nej náplně!!!! Hrozně moc se mi líbí tvar tvé bábovky a věřím, že je delikatesní! :-) Krásně se ti vydařila. :-) Mamča dnes také pekla bábovku, ale aby jí mohla i ona, tak použila dia cukr - skoro to není poznat. Ale my zase máme nizoučkou. Hrozně se mi líbí, jak je prťavoučká, mamča sáhla po této formě, protože jak je diabetik, tak nechce s tím sladkým moc hřešit, takže tuto bábovku budeme mít snězenou během chvilky, zejména, když jí s tím pomůžeme! :-D
OdpovědětVymazatTAKÉ BYCH SE HNED ZAKOUSLA
OdpovědětVymazat